Витяги зі вступного слова Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В. від 21 квітня 2008 року

…Ви знаєте, що уряд наполегливо виконує свою антикризову програму. і намагається цю антикризову програму робити ефективно.

Україна як багато країн світу з кризи буде виходити через великі інфраструктурні проекти.

Багато країн світу з кризи, світової глобальної кризи свої країни виводять завдяки будівництву великих інфраструктурних проектів, які вирішують відразу багато завдань.

Перше – це дають можливість мати внутрішній ринок збиту – металопродукції, будівельних матеріалів. В той же час дають можливість мати нові робочі місця, дають можливість країні пожвавлювати свою економіку. Уряд України так само в подоланні кризи робить ставку на великі інфраструктурні проекти.

Український Уряд і Укравтодор починають виконувати макроінвестиційний проект вартістю 3,2 млрд. грн. – це тисячі робочих місць, замовлення для галузі будівництва і сотні кілометрів висококласних доріг.

І сьогодні я хотіла би якраз і повідомити про те, що Україна разом зі своїми світовими партнерами починає виконувати макроінвестиційний проект, вартістю 3,2 млрд. грн., на які якраз і залучені інвестиційні ресурси, якими Україна зможе користуватись 30 років. І ці ресурси будуть спрямовані на будівництво автомобільних доріг.

Ми говоримо про те, що це проект, який складається з 2 частин. По-перше, це будівництво автомобільної дороги першої категорії якості між містом Бориспіль і містом Лубни, це 130 км. дороги.

Крім того, визначені на сьогодні по Україні ті ділянки доріг, на яких найбільше спостерігається аварійність, які потребують модернізації, реконструкції, нового обладнання, і весь цей проект – це 3,2 млрд. грн. Це великий обсяг робіт для наших будівельників доріг, це великий обсяг робіт для того, хто виробляє будівельні матеріали, і це 1000 робочих місць, які будуть створені на базі здійснення цього проекту. Це одна зараз з найсуттєвіших складових інфраструктурних проектів, завдяки яким, ми переконані, Україна буде долати кризу.

Реалізація цього проекту стала можливою завдяки розбудові ефективної співпраці з Міжнародним банком реконструкції і розвитку.

І, шановні колеги, цей проект є можливим для того, щоб його робити, тому що ми побудували ефективну співпрацю між Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Україною, а безпосередньо Укравтодором, і саме така співпраця з нашими партнерами дала можливість, дійсно, в реальності цей проект здійснювати.

І якраз сьогоднішня подія присвячена тому, щоб підписати угоду на цю тему і щоб Україна мала можливість цей інфраструктурний проект по будівництву доріг зробити реальністю. Я хочу подякувати нашим партнерам за те, що підписання такої угоди сьогодні стало реальністю і подякувати Укравтодору, який також пройшов шлях ефективної співпраці з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Всі фінансові ресурси будуть спрямовані в прозору ринкову модель залучення будівельних компаній – вже оголошений тендер де сьогодні зареєструвались 28 кампаній.

І хочу ще раз підкреслити, що сума в 3,2 млрд. грн., яка буде додатково спрямована на розвиток дорожньої інфраструктури, це великий обсяг фінансових ресурсів, який дасть можливість суттєвішим чином пожвавити цю галузь будівництва. І всі ці фінансові ресурси будуть спрямовані на будівництво в прозору зрозумілу ринкову модель залучення будівельних компаній для будівництва цих доріг. Вже оголошений тендер, де сьогодні зареєструвались 28 компаній. 28 компаній будуть пропонувати найкращу якість роботи, будуть пропонувати найдешевші ціни. І самий такий прозорий конкурентний метод залучення підрядника говорить про те, що ці гроші будуть використані ефективно.

Антикризова програма Уряду є і виконується, і черговий інвестиційний інфраструктурний проект на 3,2 млрд. грн.. є яскравим тому підтвердженням.

Я також хотіла, щоб були спокійні ті політичні бєздєльніки, які сьогодні, крім критиканства і розповіді про те, що у уряду немає антикризової програми, заспокоїлися. Уряд виконує антикризову програму, багатофункціональну, по багатьом напрямкам, практично по всім сферам нашого життя і я переконана, що ми цю кризу подолаємо.