Звернення

Тернопільської міської організація ВО «Батьківщина» та депутатської фракції Блоку Юлії Тимошенко у Тернопільській міській раді

Тернопільська міська організація ВО «Батьківщина» та фракції Блоку Юлії Тимошенко у Тернопільській міській раді висловлює своє глибоке обуренням, щодо проекту, ініційованого міським головою Романом Заставним «Про погодження місця розташування та надання дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки під будівництво та обслуговування критої спортивної споруди з штучним льодом за адресою просп.. Злуки, в районі парку Національного Відродження.»

Варто зазначити, що спорудження у місті Тернополі спортивного комплексу, а саме критої спортивної споруди зі штучним льодом – ініціатива Кабінету Міністрів України, а згідно своєї постанови Кабмін доручає Тернопільській міській раді лише вибрати в межах міста земельну ділянку для спорудження спортивного комплексу, який фінансується за державні кошти. І здавалося б про що краще могли б мріяти тернопільські чиновники? Немає лишніх витрат з міського бюджету, все готове держава подає на «блюдечку», але і тут наш міський голова знайшов варіант, щоб «догодити тернополянам» ще більше.

Постановою Кабінету Міністрів України  від 31 березня 2004 р. № 427 є чітко прописаний Порядок вибору земельних ділянок для розміщення об’єктів ( спортивного комплексу). Даний документ говорить, що для погодження місця розташування і відведення землі необхідні позитивні висновки постійних комісій:

«Комісія протягом двох тижнів після отримання матеріалів:

– обстежує бажане місце розташування об’єктів, погоджує орієнтовний розмір земельної ділянки, умови її вилучення або зміни цільового призначення з урахуванням містобудівної документації, місцевих правил забудови та комплексного розвитку території;

– вивчає питання щодо запобігання негативному впливу на навколишнє природне середовище, забезпечення формування екологічної мережі, поліпшення малопродуктивних угідь шляхом нанесення родючого шару ґрунту, знятого під час будівництва об’єктів тощо;

– пропонує інші земельні ділянки для можливого розміщення об’єктів насамперед з малопродуктивних земель та земель несільськогосподарського призначення.», – йдеться в постанові.

Зате, не зважаючи на вищезгадані вимоги, голова комісії з оцінки стану та вартості зелених насаджень Тернопільської міської ради М.Я. Марценюк дає свою письмову згоду на вирізку 765 дерев в районі парку Національно Відродження в м. Тернополі. Наскільки ж байдужими треба бути до свого рідного міста та його жителів, щоб передбачити проектом рішення вирубку більше як семи сотень дерев? Якщо так діяти, то який спадок ми залишимо дітям і онукам. З легкої руки і за мовчазної згоди мера міста одне з найзеленіших міст України може стати містом бетонних висоток.

Тернопільська міська організація ВО «Батьківщина» і фракція БЮТ у Тернопільській міській раді заявляє про свою чітку позицію щодо збереження навколишнього природного середовища в місті Тернополі. Як альтернативу пропонуємо земельну ділянку для спорудження спортивного комплексу по вулиці Шептицького (картингове поле). На ділянці площею близько 4 га. немає жодного деревця, яке прийшлося б зрізати перед забудовою, до того ж поблизу комплексу залишається ще багато місця для футбольного поля та відкритого спортивного майданчику для картингу.

Не менш дивним здається і те, що проект, запропонований міським головою, передбачав виділення земельної ділянки площею 2,6 га., але згодом, як відомо апетити зростають під час їжі, площа, з невідомих причин, збільшилася до 3,3 га. Відповідно, якщо більше площа і то і більше дерев у парку чиновники Тернопільської міської ради підведуть під зрізку.

У зв’язку з вище наведеним, ми, представники Блоку Юлії Тимошенко у місті Тернополі наполягаємо на внесенні змін до, запропонованого міським головою Романо Заставним проекту «Про погодження місця розташування та надання дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки під будівництво та обслуговування критої спортивної споруди з штучним льодом за адресою просп.. Злуки, в районі парку Національного Відродження.», а саме – альтернативне розміщення спортивного комплексу в місті Тернополі по вул. Шептицького (район картингового поля). Закликаємо тернополян прислухатися до нашого звернення і надати свою виважену оцінку діям міського голови та його оточення!

Тернопільська міська організація ВО «Батьківщина»

Депутатська фракції Блоку Юлії Тимошенко у Тернопільській міській раді