Чортківські бютівці вшановують історичну спадщину краю

18 травня Україна святкує Міжнародний День музеїв, які є осередком відродження духовності та культури нашого народу.

На жаль, на даний час музеї втратили поціновувачів  і жевріють лише на мізерні кошти, виділені з місцевих бюджетів, тримаються на ентузіазмі працівників та керівників даних закладів.

У переддень святкування Міжнародного Дня музеїв своє 30-річчя відзначив сільський музей села Ягільниця Чортківського району. Завдяки підтримці директора Марилівського спиртзаводу, головного мецената музею, бютівця Ігора Ольшаковського музей  визнано найкращим на теренах району і області. Окрім Ігоря Михайловича, з подарунком та привітаннями на дійство завітали цього дня депутат районної ради від БЮТу Тетяна Мардаль та керівник районного будинку культури Йосипа Овод.

А у самий розпал свята, 18 травня до районного музею, який роками перебуває під егідою відданого роботі керівника Яромира Чорпіти, зі щирими побажаннями творчих здобутків, процвітання та всенародного визнання прийшли голова міської партійної первинної організації ВО «Батьківщина» Ірина Гулька та депутат районної ради від БЮТ Тетяна Мардаль. З метою збагачення культурних надбань для музею зробили цінний подарунок, що стане джерелом просвітництва та моральних надбань для громадськості району.