Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію для розслідування порушень законодавства під час позачергових виборів до Тернопільської облради

За ухвалення відповідної постанови проголосував 231 народний депутат із 442, зареєстрованих в сесійній залі.

Верховна Рада України створила парламентську Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин порушення Конституції України і законів України при проведенні позачергових виборів до Тернопільської обласної ради 15 березня 2009 року та фактів фальсифікації їх результатів.
Тимчасовій слідчій комісії доручено розслідувати обставини порушення Конституції та виборчого законодавства України посадовими особами Тернопільської обласної державної адміністрації та правоохоронними органами щодо забезпечення конституційних прав громадян під час проведення позачергових виборів до Тернопільської обласної ради 15 березня 2009 року; перевірити скарги, заяви та свідчення громадян, народних депутатів України, депутатів Тернопільської обласної ради, членів виборчих комісій Тернопільської області щодо фактів незаконних дій та перевищення службових повноважень посадовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування міста Тернополя та Тернопільської області.
Головою ТСК обрано народного депутата України Івана ДЕНЬКОВИЧА (БЮТ), а його заступником – Андрія СЕЛІВАРОВА (Партія регіонів). Комісія працюватиме впродовж трьох 3 місяців.