Микола Томенко виконав свою обіцянку перед маленькими тернополянами

25 травня з візитом у Тернополі побував заступник Голови Верховної Ради, народний депутат від фракції Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко.

Знаний гість відвідав обласну комунальну середню спеціальну загальноосвітню школу-інтернат, що на вулиці Братів Бойчуків, вихованці якої підготували з цього приводу спеціальні концертні номери. Разом з головою Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Василем Деревляним Микола Володимирович розрізав символічну червону стрічку на знак відкриття у школі тренажерного майданчика.

Варто нагадати, що перебуваючи в цьому закладі ще на початку року, пан Томенко пообіцяв спортивний майданчик з тренажерами для дітей, хворих на ДЦП. При цьому народний депутат відзначив, що «найкраща допомога Україні – це допомога дітям». Тому він «щасливий від того, що виконав обіцяне».

До речі, як зізнався згодом у приватній розмові Микола Володимирович, маленька іконка, яку подарували йому учні школи-інтернату на початку року, завжди стоїть у нього на письмовому столі як спомин про тих, хто по-своєму щасливий, але хто постійно потребує уваги й опіки.

Народний депутат також взяв участь у своєрідних спортивних змаганнях з настільного тенісу, організованих дітлахами закладу. Пізніше він нагородив кращих спортсменів подарунками.

Вихованці школи-інтернату, у свою чергу, подарували гостеві медаль, назвавши його «почесним учнем» їхнього закладу.

Опісля пан Томенко завітав до національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Там він прочитав для студентів-філологів лекцію на тему «Микола Гоголь як історик України».