Ігор Яворський обраний до складу Правління «Батьківщини молодої»

13 червня в Києві відбулася III звітно-виборна конференція Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Батьківщина молода». За її результатами членом Правління (вищий центральний керівний орган) організації став голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації ВМГО «Батьківщина молода», депутат Тернопільської міської ради Ігор Яворський.

Тернопільська «Батьківщина молода», втілюючи в життя ряд соціальних, науково-освітніх, спортивно-розважальних заходів, переслідує єдину мету – захистити права та свободи української молоді, підвищити її активну громадську позицію, прищепити високодуховні християнські й патріотичні цінності та ідеали, сформувати високоосвічених, кваліфікованих та високоморальних будівників нової молодої України європейського зразка. – говорить Ігор Яворський. – На нинішній день ми є юридичною особою, яка зареєстрована в усіх органах державної реєстрації, державних фондах, має власну печатку та розрахунковий рахунок в банку. Наша «Батьківщина молода» постійно проводить свої брендові молодіжні вечірки – «Українські гульки «Батьківщина молода». Також на нашому рахунку проведення безлічі спортивних акцій та заходів: наприклад, минулого літа ми ініціювали відкритий турнір «Королі жиму Тернопільщини», започаткували відкритий турнір з боксу «Лицарі Батьківщини», силами нашої організації було утворено юнацьку команду з боксу, постійно допомагаємо спортсменам – інвалідам.

За словами Ігоря Яворського, активісти тернопільської «Батьківщини молодої» минулого року брали активну участь у подолані наслідків стихійного лиха в Монастириському та Бучацькому районах, за що були нагороджені подяками від голови Тернопільської обласної ради.

«Батьківщина молода» постійно бере активну участь в акціях пам’яті і вшанування героїв ОУН-УПА, невинно закатованих радянськими НКВДистами та репресованих сталінським режимом. Пам’ятають тут і віддають шану жертвам голодомору 1932-1933 років.

«Ми є всюди, де питання стосується патріотичного виховання молоді» – зазначає голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода».

– Українська молодь надзвичайно розумна й талановита і саме з цих людей в майбутньому можна сформувати справжніх будівників молодої України європейського зразка. – продовжує Ігор Яворський. – Тому я гордий з того, що, власне, наша організація першою утворила і зараз запускає в дію молодіжні комітети при «Батьківщині молодій». Це – своєрідні клуби за інтересами, де кожна молода активна людина може самореалізуватися.

На нинішній день при тернопільській «Батьківщині молодій» створено 6 молодіжних комітетів:

1. З питань соціального захисту населення.

2. З питань економіки та розвитку молодіжного підприємництва.

3. З питань освіти, науки, культури.

4. З питань спорту та розвитку туризму.

5. З питань екології та житлово-комунального господарства.

6. З питань охорони здоров’я.

Метою створення цих комітетів є донесення думки і позиції сучасного молодого українця до громадськості. На жаль, думок молоді часто не те що не чують, – їх просто ігнорують. Своєю активною позицією ми поступово змінюємо цей негативний стереотип.

Загалом тільки за останній рік активісти тернопільської «Батьківщини молодої» власними силами провели 13 культурно-масових акцій, 6 – патріотично-виховного характеру, взяли участь у 12 заходах з розвитку місцевого та студентського самоврядування, підтримки спортсменів-інвалідів тощо.

З-поміж уже згаданих, тернопільська «Батьківщина молода» також є ініціатором низки проектів:

– мистецького конкурсу до Дня Матері – «Моя мама найкраща у світі». Мета проекту: зміцнення інституту християнської сім’ї, любов та повага до матері;

– семінару для активістів організації «Цінності християнської демократії» за участю професора Н.Нойхауза (Німеччина). Мета заходу: прищеплення християнських і патріотичних цінностей та ідеалів;

– благодійного аукціону та репрезентації обласного благодійного фонду «Мрії збуваються». Мета: підтримка дітей-сиріт, дітей з розумовими та фізичними вадами, соціально незахищених верств населення (цьогоріч понад 5000 грн. в якості благодійних внесків спрямовані на допомогу дітям-сиротам та дітям з розумово-фізичними вадами).

«Сподіваюсь, в лиці «Батьківщини молодої» кожна молода людина знайде вірного друга та соратника у сприянні та допомозі у вирішенні багатьох життєво важливих питань» – підсумовує Ігор Яворський.