Завдяки допомозі і зусиллям представників БЮТ вдалося знизити аварійність на дорозі у с. Струсів Теребовлянського району

На вузькій проїзній дорозі, з поворотами та без освітлення, через село Струсів в напрямку Тернопіль – Івано-Франківськ часто траплялися дорожньо-транспортні пригоди, в яких гинули та травмувалися перехожі, водії та пасажири автівок.

. Жителі с. Струсів давно зауважили, що аварії зазвичай трапляються у вечірню пору доби, коли на темній вулиці села водії вочевидь не справлялися з черговим поворотом і через відсутність тротуарів автомобіль травмував людей і дітей, які знаходилися на обочині дороги чи на подвір’ї.

Перейнявшись проблемою людей, в.о. голови Теребовлянської районної організації ВО «Батьківщина» Олег Данилович Траповий, вирішив зібрати всю необхідну документацію і встановити освітлення вздовж проїзної дороги через с. Струсів та Варваринці. Ці села є сусідами і як через Струсів так і через Варваринці проходить дорога обласного сполучення.

Під час виготовлені документації я зіштовхнувся з проблемами лише у районні раді та адміністрації, де з бідами простих людей мало хто рахувався. Затративши чимало зусиль та часу документи були оформлені, — розповів пан Траповий. — Звісно нічого б, мабуть, не вийшло без допомоги заступника начальника Тернопільського обленерго Віктора Петрова, який таж є представником БЮТу. Саме пан Віктор допоміг у підготовці документації у обленерго, а також було виділено світильники, лічильники з фото-елементами (які реагують на зовнішнє освітлення, включаються, коли на вулиці темніє) та електричні стовпи.

Загалом роботи обійшлися на суму більше 100 тисяч гривень, але, за словами пана Олега, основне те, що за декілька місяців відколи проїзна частина через село освітлена не трапилося жодної ДТП.

Вся необхідна дозвільна документація для освітлення вулиці повздовж дороги готова і для села Варваринці, але є затримка з світильниками та електричними стовпами, — продовжив Олег Данилович. — Та я переконаний, що там невдовзі теж буде проведене світло, треба трішки почекати.

Окрім освітлення вулиці, у Варваринцях вже розпочали роботи по встановленню каплички Луврської Матері Божої. Саму фігуру Пречистої Діви привезли з Франції, з Лувру на прохання представників Блоку Юлії Тимошенко у Києві.

Спочатку, — розповів Олег Траповий. — Її планували подарувати одній з церков нашої області, але щоб уникнути релігійних протистоянь, вирішили встановити капличку, до якої будуть приходити молитися віруючі різних релігійних конфесій.

Жителі Ворвулинець самі взялися до спорудження каплички і постаменту, а Олег Данилович разом з партійцями Теребовлянського БЮТу допомагає їм з необхідними будівельними матеріалами.