Юлія Тимошенко: «У мене немає сумнівів у перемозі на президентських виборах»

25 червня Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко перебувала з одноденною робочою поїздкою у Львові.

Під час візиту Юлія Володимирівна ознайомилася з ходом проведення реконструкції ДП «Міжнародний аеропорт «Львів», а також з ходом будівництва стадіону.

Крім того, було підписано угоду про соціально-економічний розвиток Львівської області між Кабінетом Міністрів і Львівською обласною радою.

Також Прем’єр-міністр провела нараду з адміністративно-господарським активом області і зустрілася з професорсько-викладацьким складом та студентами Національного університету «Львівська політехніка».

Останнім пунктом у її візиті на Львівщину значився двогодинний виступ Прем’єра у прямому ефірі Львівської обласної державної телерадіокомпанії, який через мережу УТР транслювався на декілька областей Західної України.

Ключові тези з цього виступу:

Гральний бізнес

Найближчими днями в уряді буде відкрито спеціальну «гарячу лінію» щодо отримання скарг від громадян у зв’язку з незаконним відкриттям закладів грального бізнесу. Юлія Тимошенко відзначила, що на цю «гарячу лінію», яка знаходитиметься під її особистим контролем, громадяни зможуть повідомляти про факти незаконного відкриття гральних закладів, а уряд оперативно реагуватиме на такі звернення.

Прем’єр-міністр відзначила, що в інших країнах світу існує практика, коли гральні заклади розташовані на окремих територіях – «ігрових гетто» – і перебувають під спеціальним контролем держави: «Якщо Верховна Рада зможе прийняти такий закон і на одній окремо взятій території розташувати гральний бізнес, думаю, цього буде достатньо для того, щоб люди, які приїжджають в туристичні поїздки до України, або ті, кому особливо «заважають» гроші, мали можливість відвідати цей «острів благополуччя», зіграти там і програти свої гроші».

За словами Юлії Тимошенко, заборона грального бізнесу – одне з найбільших досягнень у сфері духовності нашого суспільства: «Як ви знаєте, зараз популярною стала фраза «все пропало». От якраз гральний бізнес і пропав, корупція в НАК «Нафтогазі» пропала, ще багато речей пропало, і, думаю, далі це буде все пропадати», – підкреслила Ю.Тимошенко.

Прем’єр-міністр відзначила, що уряд і надалі відстоюватиме позицію про те, що такого розгалуженого грального бізнесу, який був в Україні, бути не може. Вона запевнила, що усі заклади грального бізнесу будуть закриті надійно і не матимуть можливості працювати підпільно.

Прем’єр також порекомендувала не звертати уваги на заяви про те, що бюджет країни втратить надходження у зв’язку з закриттям грального бізнесу: «Гральний бізнес ніколи нічого до бюджету не платив, вони платили лише у свої кишені».

Газ

Прем’єр-міністр України заявила, що уряд докладе всіх зусиль, щоби не допустити різкого підвищення ціни на газ для населення в новому осінньо-зимовому опалювальному сезоні. За словами Юлії Тимошенко, згідно з методикою розрахунку ціни на газ, вона буде залежати від ціни на нафту та нафтопродукти, яка складалася за останні 9 місяців перед початком опалювального сезону.

«Ми зробимо все для того, щоб для людей не було нищівного удару щодо радикального підвищення цін на тепло. Думаю, ми зможемо помірковано підійти до підвищення ціни на газ, досить стримано – із застосуванням усіх систем бюджетного і соціального захисту», – наголосила глава уряду.

Контрактна армія

У парламенті є законопроект, який має припинити набір на строкову службу в армії вже цього року. У вересні він має бути поставлений на голосування. Як зазначила Юлія Тимошенко, солдати в Україні нічого не роблять, крім того, що охороняють склади, які нікому не потрібні, та «скопують городи» своїх командирів. Тому Прем’єр виступає за перехід на контрактну армію, яка, за її словами, обійдеться країні набагато дешевше і рівень підготовки солдатів у якій буде на порядок вищим. Прем’єр запевнила, що після президентських виборів контрактна армія буде введена.

Юлія Тимошенко буде президентом

Прем’єр-міністр впевнена у своїй перемозі на президентських виборах. «Ви знаєте, що я все робила для того, щоб об’єднати нашу команду – Президента, мою команду – і спільно рухатися на усі вибори. Я неодноразово заявляла про те, що якщо буде налагоджена гармонійна, збалансована єдина командна робота між Президентом, його командою, Прем’єром і нашою командою – я готова підтримати на цю посаду нинішнього Президента. Водночас, за її словами, протягом останнього року «стало зрозуміло, що у діючого Президента країни немає бажання налагоджувати такі стосунки»: «Внаслідок цього, сьогодні у діючого Президента не залишилося зовсім шансів, – навіть, якщо я його підтримаю – перемогти у цій виборчій кампанії. І тому ставити країну в такий ризик я, безумовно, не буду».

«Саме тому я визначилася, що я обов’язково буду балотуватися. У мене сумнівів немає в перемозі», – заявила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр зазначила, що зараз її головна мета – це втілення в життя ідеалів Помаранчевої революції після 4,5 років невдалої роботи чинного Президента: «Втілення в життя не на папері, не в хроніках телебачення, а в реальному житті і, до речі, усі мої кроки, усі мої дії, де б я не була після Помаранчевої революції – у владі чи в опозиції – свідчать про те, що я, в першу чергу, в серці тримаю ці ідеали і намагаюся втілювати їх у життя попри колосальну протидію моїй роботі. Ось моя мета».