Василь Деревляний не приймає вибачення від «єцуна»

На виконанні Першого відділу державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції знаходився виконавчий лист №2-837, виданий 14 липня 2008 року, яким зобов’язано відповідача Тарашевського Сергія Олександровича спростувати поширені ним неправдиві відомості стосовно голови Тернопільської обласної організації партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», народного депутата Василя Деревляного та офіційно вибачитися перед ним, скликавши відповідну прес-конференцію не пізніше одного місяця з дня набрання законної сили даного рішення суду.

Отже, п’ятниця, 26 червня, офіс ТОВ «Ровекс». На «подіум» перед журналістами та судовиконавцями виходить керівник обласної організації партії «Єдиний центр», перший заступник голови облради Сергій Тарашевський. Усі сподівалися почути і вибачення, і спростування. Не почули ні того, ні іншого. Було тільки іронічне: «Василь Деревляний не вимагав у мене гроші? Тоді вибачте…».

Загалом прес-конференція тривала чотири хвилини. З них хвилини три пан Тарашевський розповідав «казочки про сірого бичка»: про те, що країну охопила криза, причому не тільки фінансова, а й політична і судова (напевно мав на увазі свій судовий програш), і що тільки ЄЦ на чолі з ним, як першим заступником голови облради, бореться з тією кризою. Та невже судовиконавці прийшли, щоб зафіксувати ваші «антикризові одкровення»?

У всій цій історії дивує одна цікава деталь: як ми вже зазначали вище, рішення суду, згідно з яким Сергій Тарашевський повинен був вибачитися перед Василем Деревляним, датується ще липнем минулого року. На його виконання панові Тарашевському давався місяць. Але минув уже рік, а «добродій Т.» не поспішав бути законослухняним, аж поки його не «припекла» виконавча служба. По суті, судовиконавці «притягнули за вуха» Сергія Тарашевського на прес-конференцію, змусивши його вибачитися.

Нагадаємо, що вибачитися він мав за те, що звинуватив народного депутата України Василя Деревляного у вимаганні хабара за «позитивне» голосування на сесії Тернопільської міськради щодо питання передачі в оренду земельних ділянок садового товариства «Ювілейне» (майже 9 га).

Але коли буде спростування, пане Тарашевський?

До речі, Василь Деревляний, який не визнає і не приймає такого псевдовибачення, вважає «одкровення» пана Тарашевського боягузливою «втечею в кущі»: «Він не повинен був ховатися десь за одвірки Тернополя, за свою фірму. Якщо він на Театральній площі говорив про 2 млн. доларів, то мав на тому ж місці зібрати журналістів і заявити, що говорив неправду».

Нагадаємо, що у 2007 році Сергій Тарашевський чекав під дверима офісу ВО «Батьківщина» на місцевих журналістів, які в цей час були на прес-конференції В.Деревляного. Відтак, свою прес-конференцію Тарашевський, на якій була озвучена інформація про вимагання хабаря у розмірі 2 мільйони доларів, він давав на Театральному майдані.

Проте спростування і вибачення – це лише один із пунктів судової ухвали. На виконання ж рішення Тернопільського міськрайонного суду, який задовільнив позовні вимоги позивача – народного депутата України Василя Деревляного, з відповідача – приватного підприємця С.Тарашевського були стягнені кошти в сумі 6547 гривень.

З приводу останнього Василь Деревляний звернувся до відділу Державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Тернопільській області з проханням здійснити перерахунок цих коштів на рахунки шкіл-інтернатів та благодійного фонду. Зокрема, кошти були перераховані Тернопільському обласному комунальному дитячому будинку для дітей шкільного віку, обласному комунальному спеціалізованому Будинку Дитини, благодійному фонду «Карітас», Кременецькій ЗОШ-інтернату I-III ступенів, Коропецькій обласній комунальній середній школі-інтернату для дітей сиріт та Теребовлянській обласній комунальній загальноосвітній школі-інтернату для глухих дітей.