Молоді бютівці вчилися християнської демократії

3-5 липня у с. Зарваниця Тернопільська обласна молодіжна громадська організація ВМГО «Батьківщина молода» організувала семінар для 40 молодих бютівців з Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей. «Ведучими» заходу стали доктор Норберт Нойхауз – німецький фахівець та практик у сфері економіки, політології, філософії та Марина Хромих – голова Рівненської обласної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода».

Основні теми семінару – цінності християнської демократії та менеджмент і стратегія розвитку молодіжної організації.

Як зазначив голова тернопільської «Батьківщини молодої» Ігор Яворський: «Коли говоримо про політику, то йдеться не тільки про владу, особисту кар’єру, вплив на маси чи гроші. Адже саме в такому ракурсі політику висвітлюють наші ЗМІ. Насправді ж предметом політики є облаштування нашого спільного життя. Політика – це те, що стосується всіх нас. Якщо ми прагнемо мати політичний, соціальний, економічний, культурний успіх – потрібно задуматися над питаннями, які часто виходять за «сферу компетенції» політики, економіки чи культури, однак становлять їх світоглядний фундамент: яка дійсність людини і суспільства? Яка їхня сутність, який сенс життя? Лише після осмислення цієї дійсності випливає пізнання, яке дає ефективні направляючі ідеї чи образи для наших справ та задумів і пробуджує нас до того, щоб творити політику на благо кожної людини, а не тільки самого себе».

На думку Ігоря Яворського, наша молодь, допоки вона не зазнала впливу «старої» політичної парадигми, мусить усвідомити справжні цінності християнської демократії. Тільки в цьому випадку її (молоді) майбутня політична діяльність буде спрямована на досягнення злагоди й добробуту української громади. Тільки тоді молодий український патріот буде високоморальним, ерудованим, патріотично налаштованим будівничим нової України європейського зразка.

Тернопільська «Батьківщина молода» висловлює щиру подяку намісникові Марійського духовного центру, єпископу Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ Василію Семенюку за всебічне сприяння у проведенні згаданого семінару в стінах однієї з головних християнських святинь України.