Міська організація БЮТ допомагає у створенні ОСББ

7 липня депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко провели виїзний прийом громадян з жителями будинку за адресою проспект Степана Бандери, 19.

Річ у тім, що більшість мешканців вирішили облаштувати свою прибудинкову територію. Деякі з них уже встановили декоративні парканчики, облаштували дитячий майданчик, а також задля обмеження доступу сторонніх осіб у двір, які часто влаштовували на ньому пиятики, встановили цегляний паркан зі сторони проспекту. Власне ця огорожа й стала причиною непорозумінь між жителями. Мешканці одного з під’їздів звернулися з цього питання до управління міської ради. Інша частина (а це переважна більшість від загальної кількості тих, які проживають у згаданому будинку) звернулися за допомогою до депутатів міськради від Блоку Юлії Тимошенко.

Аргументи жителів, які виступали «за» паркан, справді достатньо вагомі: безпека дітей, які раптово можуть вибігти на дорогу, обмеження проїзду через прибудинкову територію, а також запобігання розпиванню у дворі алкогольних напоїв сторонніми особами.

– Як на мене, – коментує ситуацію депутат міськради, голова міської організації партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Сергій Кирик, – конфлікту могло б і не бути, якщо б жителі створили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Тоді рішення про будь-який благоустрій було б прийнято простою більшістю голосів власників квартир. Під час зустрічі ми рекомендували мешканцям створити таке об’єднання, і міська організація ВО «Батьківщина» готова надати всю необхідну допомогу – від консультацій зі створення, проведення зборів, реєстрації – до вирішення питання передачі жителям земельної ділянки прибудинкової території.