Юлія ТИМОШЕНКО: «Україна – понад усе!»

Юлія Тимошенко та її прихильники відзначали в міжнародному виставковому центрі 10-річчя партії «Батьківщина». У залі зібралося майже 6,5 тисяч делегатів. Тернопілля представило майже три сотні делегатів, з яких були депутати різних рівнів і рад, члени партії ВО «Батьківщина» з усіх районів області.

14 липня 2009 року – день особливий. Тому що в ньому, мов у магічному дзеркалі простору і часу, на мить відбилося наше з вами майбутнє. Цей день став для кожного унікальною можливістю зазирнути у власне завтра.

Зробити це виявилося нескладно: досить було лише подивитися на те, чим займалася сьогодні найструктурованіша політична сила, чий лідер є головним претендентом на посаду президента України.

На фото делегати Тернопільської міської та обласної орагнізацій партії ВО “Батьківщина” на чолі з народним депутатом України, головою ТОО ВО “Батьківщина” Василем Деревляним.

Прем’єр виголошувала промову з трибуни, розташованої на великому білому просторому подіумі.

«Батьківщині» справді є чим пишатися – мало яка партія може похвалитися такими вагомими досягненнями за десять років існування. І не лише тому, що Тимошенко дуже чітко і ясно охарактеризувала все, що відбувається сьогодні в Україні. І навіть не лише тому, що Прем’єр-міністр відверто і впевнено говорила про те, які нові випробування чекають на нашу країну і як важливо не розслаблятися перед майбутніми битвами, щоб здобути в них перемогу. Просто в тому, що відбувалося, було щось таке, що перебуває за межами слів. І значно їх перевершує.

Складно висловити це, але ті, хто був присутній у залі, розуміють, про що я кажу.

У повітрі панував настрій Переможців. І чим довше виступала Прем’єр, тим сильніше ця сконцентрована енергія успіху і перемоги заповнювала зал і, здавалося, виходила далеко за його межі. Складалося дивовижне враження, що просто тут і зараз народжується якась пружна аура впевненості і могутності, яка потужними хвилями буде розходитися доти, доки не охопить усю країну. І кожен якимось незбагненним відчуттям розумів, що перебуває серед людей, які через півроку керуватимуть державою. Мабуть, саме про це писав великий китайський майстер військової стратегії Сунь-Цзи, коли стверджував: переможець визначається ще до початку бою.

Юлія Тимошенко говорила про цілі і місію. Про підвищення рівня життя українців. Про нові держави, співпраця з якими призведе до стрімкого економічного зростання в Україні, – Японію, Китай, Корею, Швецію, Польщу… Про нові плани розвитку української економіки, які підвищать рівень життя людей. Про новий бюджет, суть якого характеризує девіз «гроші для людей, гроші для суспільства». Про те, як підняти авторитет країни на міжнародній арені. І все це не порожні слова, а конкретні плани, реалізація яких вже почалася. І почне здійснюватися з подвоєною швидкістю після того, як Юлія Тимошенко стане президентом.

Юлія Тимошенко впевнено говорила, що її політичній команді вдасться сконцентрувати зусилля, оскільки для БЮТ перемога на президентських виборах є перемогою не за президентську посаду, не за право підписувати документи та видавати укази. «Ми боремося за єдине право – зробити Україну сильною, зробити Україну красивою, і саме це дає нам і можливості, і наснагу. І дійсно, Україна на президентських виборах переможе», – заявила Юлія Тимошенко.

Крім того, Юлія Тимошенко запевнила, що одразу після президентських виборів БЮТ ініціюватиме проведення всеукраїнського референдуму щодо нової Конституції
«Перше, що ми зробимо, це те, що нам не вдалося у 2007 році, – український референдум, який поставить одне питання: якою хочуть бачити нашу країну українці – з президентською чи з парламентською формою правління», – сказала Юлія Тимошенко.
За її словами, якщо буде обрано президентську форму, то це означає, що не має бути прем’єр-міністра, і має бути єдина президентська команда, яка візьме на себе всю відповідальність. Якщо ж буде обрано парламентську, то має бути сильний прем’єр, сильна виконавча влада, сильне місцеве самоврядування, і тоді Президент матиме представницькі функції, підкреслила Юлія Тимошенко.
«І ми проведемо цей референдум, і ми проведемо зміни до Конституції, які нами вистраждані, які написані нашою командою, і які по-справжньому реформують країну», – сказала вона.

А в тому, що стане, кожен, хто відчув хоч частинку енергії, що панувала на з’їзді, не сумнівається ні на йоту. «Настав час брати владу у свої руки!» – закликала Прем’єр-міністр у своєму виступі. І можна не сумніватися, що цей заклик незабаром стане реальністю.

Делегація Тернопільшини у залі, де відбувався з’їзд.