РЕЗОЛЮЦІЯ З’ЇЗДУ

Прийнята на ювілейному з’їзді партії «ВО «Батьківщина» 14 липня 2009 року (викладено за стенограмою виступу Голови партії Ю.В.Тимошенко)

А зараз я б хотіла, щоб ми, відзнаючи наше десятиріччя, відзначаючи розвиток і становлення нашої партії,  прийняли спеціальну резолюцію нашого святкового з’їзду.

Вона мирна і спокійна, вона виважена і толерантна, але вона чітко засвідчує нашу позицію і дає знати і нашим партнерам, і нашим опонентам про наш шлях і про нашу мету.

Ми, депутати з’їзду партії «Батьківщина», що зібрався з нагоди десятиріччя заснування нашої політичної сили у місті Києві 14 липня 2009 року, уповноважені звернутися до народу України і заявити про наступне:

Партія «Батьківщина» діяла, діє і буде діяти виключно на засадах справжніх українських інтересів. Ми виступаємо за безумовне і абсолютне збереження українських цінностей у всіх сферах та галузях громадського суспільного і політичного життя. Ми виступаємо за збереження української мови, як єдиної державної мови в країні. Ми виступаємо за розвиток та примноження всіх цінностей та ідеалів української культури, духовності, моралі, історії. Ми ніколи і нікому не дамо завдати шкоди українським національним інтересам. На даному етапі партія «Батьківщина» проголошує три основні принципи і  мети нашої роботи і діяльності.

Перше. Ми сіємо мир, спокій і добро. Ми не втручаємося у політичні протистояння. Ми не беремо участі і не ведемо політичних війн, баталій та безплідних дискусій з нашими політичними опонентами. Ми запроваджуємо односторонній добровільний мораторій на політичне протистояння в Україні. Країна втомилася від битв, протистоянь і від нікчемної боротьби. Всі наші сили, всі ресурси, вплив та авторитет ми скеруємо тільки на досягнення єдності в країні, на припинення ворожнечі, на конфесійний мир, спокій та злагоду.

Наша мета – єдина, вільна, територіально цілісна, згуртована, сильна країна. Україна заможна, європейська, демократична і реально незалежна. Всі свої зусилля ми зосереджуємо на боротьбі з наслідками глобальної світової  фінансово-економічної кризи і під час цих важких випробувань розпочнемо і в найближчий час завершимо всі ключові, необхідні країні реформи.

Волею історії саме наша команда опинилася при владі в той час, коли весь світ накрило хвилею надпотужної кризи. Завдяки ефективній діяльності нашої команди та єдності демократичних сил перший вал кризи було зупинено. Зникла загроза дефолту, не згорнуто соціальної політики, в країні стабільно виплачуються заробітні плати та пенсії, відновлений потік інвестицій, які спрямовані для розвитку України, виконуються важливі завдання, країна готується до Євро-2012. Так буде завжди, доки ми відповідаємо за нашу країну і за владу в ній.

Ми змушені боротися з цією кризою сам на сам, віч-на-віч. Нас цікавлять не рейтинги, а доля нашої держави. Тільки нам сьогодні не байдуже до долі нашої держави, до її майбутнього. Ми з усією відповідальністю заявляємо про те, що здолаємо цю кризу, ми переборемо її і забезпечимо країні вільне майбутнє, не зважаючи на те, що нам будуть заважати, ставити бар’єри на нашому шляху, шкодити і блокувати наші ініціативи. Ми будемо сильніші за ці обставини. Уряд України контролює ситуацію в державі і зробить все для того, щоб криза закінчилася якнайшвидше і завдала якомога менше шкоди громадянам України.

Третє. Ми оголошуємо про те, що наша команда іде на президентські вибори. Ми йдемо для того, щоб перемагати – інших альтернатив не існує. Це буде боротьба не особиста і не за якусь посаду, це буде боротьба за наші цінності та ідеали, боротьба за збереження європейськості та демократії, це боротьба за збереження української влади в Україні. Це боротьба, і ми обов’язково її виграємо. Ми зобов’язані перемогти, щоб дати людям надію та виконати всі наші зобов’язання, зберегти незалежну Україну, її культуру та історичні надбання. Ми закликаємо всі демократичні сили на цій президентській кампанії знову об’єднатися  заради спільної перемоги, заради великої мети, яку має національний демократичний сектор політикуму. У нас один шлях, один напрям руху – вперед! Ми діємо правильно, ми діємо чесно, а значить, ми переможемо. Нашими союзниками і партнерами у цій боротьбі є весь український народ, який здобув право жити гідно у своїй країні. Наші політичні соратники – всі ті, хто поділяє і сприймає серцем та душею слова «Україна понад усе».

Київ, Україна, 14 липня 2009 року.