Депутати-бютівці дбають про інтереси Тернопільщини

Кабінет Міністрів України цього року спрямував із Стабілізаційного фонду понад 600 млн. гривень на будівництво 393 інфраструктурних об’єктів. Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко відзначила, що до кінця цього року буде введено в експлуатацію 371 об’єкт – школи, дитсадки, лікарні, стадіони, спортивні школи. «Об’єкти соціально-економічної інфраструктури дадуть можливість нині завантажити будівельників та покращити соціальне життя в регіонах»,- наголошує Юлія Тимошенко.

У цьому контексті народні депутати України від фракції Блоку Юлії Тимошенко потурбувались про те, щоб було профінансовано ряд об’єктів на Тернопільщині. Зокрема, народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний домігся, щоб у школі села Кобзарівка Зборівського району були профінансовані системи конверторного електроопалення. Кошторисна вартість нового електроопалення 183 тисячі 600 гривень. Також цьому народному депутату будуть щиро вдячні мешканці Збаража, де буде збудовано паливну для дитячого садка №5 (вул.. Заводська,21). Кошторисна вартість новобудови 762 тисячі гривень.

Народний депутат України Ярослав Федорчук, який є куратором північних районів Тернопільщини від фракції БЮТ у Верховній Раді, посприяв літнім людям цього регіону. Ярослав Петрович пролобіював виділення коштів на реконструкцію існуючих будівель санітарної частини, котельні та магазину під стаціонарне (геріатричне) відділення Шумського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Заклад буде розташований у селі Великі Дедеркали (вул. Садова,4) Шумського району. Кошторисна вартість об’єкта становить 4 млн. 367 тисяч гривень. Проектна потужність закладу розрахована на 38 осіб.

Народний депутат-бютівець Олександр Сочка активно долучився, щоб зі Стабілізаційного фонду виділили кошти на реконструкцію існуючої будівлі під загальноосвітню школу на 800 метрів квадратних в селі Устя Борівського району.

У Підволочиську добрими словами згадуватимуть завжди народного депутата Олену Кондратюк, яка посприяла у фінансуванні блочнотранспортної котельні в місцевій школі. Кошторисна вартість об’єкта 762 тисячі гривень.

«На превеликий жаль, на теренах нашої області завелися деякі горе-господарники та «єцівці», які постійно зайняті паплюженням та оббріхуванням діяльності уряду Юлії Тимошенко, – зазначає народний депутат України Василь Деревляний. – Ці пристосуванці лише вміють заявляти краянам, що вони все зроблять для процвітання свого села, містечка чи регіону. І де береться совість в таких ура-господарників, які все ж таки звертаються за допомогою до Прем’єр-міністра України. Краще продемонструйте разом зі своїм патроном Балогою та «єцівцями» у Верховній Раді, що можете зробити для людей власними силами».

Довідка

Стабілізаційний фонд формується у складі спеціального фонду державного бюджету з метою забезпечення економічної стабільності, енергетичної та продовольчої безпеки, послаблення залежності економіки від негативних наслідків фінансової кризи, захисту економіки від інфляційного тиску та утримання рівноваги на ринках стратегічно важливих видів продукції. Джерелами формування Стабілізаційного фонду є понадпланові надходження від приватизації державного майна у 2008 році та надходження у повному обсязі у 2009 році, надходження від цільового розміщення державних цінних паперів.