«Дерево щастя» від партії «Батьківщина»

Бачив трудолюбивий бог-коваль Сварог із небесної висі, як тяжко люди працюють, щоб здобути собі хліб щоденний. Не раз спостерігав за тим, що їхні робота і старання не завжди винагороджуються так, як годилося б. І захотілося йому полегшити їхню працю. Отож, послав він людям на землю кліщі та навчив своєму ковальському ремеслу, заодно підказавши, як легко і просто добувати вогонь кресалом…

Історія ковальської майстерності в Україні бере початок ще з давніх-давен, а секрети виробництва заліза були відомі нашим предкам вже в XI столітті до нової ери. Останніми роками в містах ми бачимо справжній ренесанс художнього ковальства, пов’язаний з модою на ковані вироби. Не винятком став і Тернопіль.

За ініціативи Тернопільської обласної організації партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та приватного підприємства «Віго» в обласному центрі 20 вересня заплановано провести фестиваль ковальського мистецтва. Планується, що в рамках свята ковалі виготовлять майже триметрову композицію «Дерево щастя», яку розташують на набережній тернопільського озера. Мета встановлення такої композиції доволі символічна – щойно одружені молодята матимуть змогу на цьому дереві залишати свої «колодочки щастя», ключі від яких вкидатимуть в озеро.

Про плани та ідеї проведення ковальського свята розповіли голова Тернопільської обласної організації партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», народний депутат України Василь Деревляний та представники ПП «Віго»: директор фірми Іван Блаженко та дизайнер Мирослав Коробейник.

Якщо міська влада дасть дозвіл на організацію такого дійства, – а з міської казни на це, до речі, не буде витрачено жодної копійки, оскільки всі організаційні витрати бере на себе обласна організація партії ВО «Батьківщина», – то не виключено, що ковальське свято може стати традиційним і проводитиметься в Тернополі щорічно.