Дорогі співвітчизники!

Щиро вітаю Вас з відкриттям XXVII Міжнародного свята лемківської культури «Лемківська ватра». Щорічні фестивалі лемківської культури – це зустрічі людей, щирих українців, розкиданих по всьому світу.

І Польща, і Україна засудили операцію «Вісла», в  результаті якої сотні тисяч людей втратили свою малу батьківщину. Але я впевнена, що велика Батьківщина стала для Вас матір`ю, бо розсіяні по всій її території лемки, – стали носіями древнього українського духу та української культури для своїх східних братів.

Ви були, є і завжди будете невідємною частиною нашого народу, нашої багатогранної української культури.

Незважаючи на втрату прабатьківських земель, Ви зберегли свій дух, патріотизм і вірність Україні. Яскравим підтвердженням цього є активна діяльність вашого товариства.

З повагою та шаною я висловлюю Вам слова подяки за те, що Ви – представники Лемківщини, пронесли крізь роки любов до свого краю, зберегли незабутні лемківські традиції і продовжуєте їх популяризувати.

Переконана, що справжнє багатство українського народу та української культури у різноманітті культурних проявів. Тому я не розділяю українців – знаю, що ми разом належимо до  нашої великої Батьківщини.

Премєр-міністр України

Юлія Тимошенко