«Батьківщина молода» знову навчала своїх активістів

30 липня – 1 серпня на базі Марійського духовного центру в селі Зарваниця Тернопільської області ТОМГО ВМГО «Батьківщина молода» організувала черговий молодіжний семінар. Тема заходу – «Права людини та основи гендерної політики в діяльності молодіжних організацій».

Як зазначив перший заступник голови Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода» Андрій Цибульський: «Даний семінар було проведено за сприяння представництва фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та громадської організації «Рідне місто», до складу керівництва якої входить заступник голови тернопільської «Батьківщини молодої» Руслан Кулик. Мета заходу – зосередження уваги молоді навколо складних питань, з якими вони стикаються в процесі своєї діяльності. Йдеться передовсім про права людини та рівність між статями. Учасники семінару знайомились з нормативно-правовими документами щодо утвердження гендерної рівності в Україні та на одному з практичних занять давали характеристику і вносили пропозиції до Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків».

«Радий відзначити той факт, – продовжує Андрій Цибульський, – що вже вдруге на наше запрошення взяти участь у семінарі, який відбувається в Зарваниці, відгукнулися представники Івано-Франківської обласної МГО «Батьківщина молода», які на чолі зі своїм почесним головою Миколою Зелінським активно брали участь в обговоренні різного роду питань, що свідчить про значну зацікавленість темою дискусії. Глибоко переконаний і щиро вірю в те, що зусилля організаторів не пройшли даремно і всі учасники взяли для себе багато корисного, отримавши ті знання, які в майбутньому сміливо зможуть використати для розбудови нашої організації і побудови правового, вільного та демократичного суспільства в Україні».