Повідомлення оперативного штабу Державної екологічної інспекції та Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області

Оприлюднене у засобах масової інформації повідомлення Тернопільського міського голови Заставного Р. Й. про погоджене “екологією” місце тимчасового зберігання відходів на території відпрацьованого піскового кар’єру у районі вулиць Об’їзна – Микулинецька не відповідає дійсності.

Вже протягом майже двох тижнів найактуальнішою проблемою для тернополян залишається питання вивезення твердих побутових відходів із мікрорайонів міста. У засобах масової інформації неодноразово висвітлювалася інформація щодо ходу вирішення даної проблеми.

Шляхи вирішення наболілого питання шукає влада на обласному та місцевому рівнях. Вибір місця складування відходів – складна процедура, яка потребує залучення коштів та погодження ряду інстанцій, до числа яких належить Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області.

У зв’язку з цим повідомляємо, що оприлюднене у засобах масової інформації повідомлення Тернопільського міського голови Заставного Р. Й. про погоджене “екологією” місце тимчасового зберігання відходів на території відпрацьованого піскового кар’єру у районі вулиць Об’їзна – Микулинецька не відповідає дійсності.

Крім того, Державна екологічна інспекція у Тернопільській області здійснює постійний контроль за недопущенням складування твердих побутових відходів у несанкціонованих місцях, в тому числі на території згаданого кар’єру.

Віктор Володимирович Мричко – керівник штабу оперативного реагування на ситуацію, що склалася із поводженням з твердими побутовими відходами у м.Тернопіль, депутат Тернопільської міської ради від партії ВО «Батьківщина»