Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та народні депутати від БЮТ зробили все, щоб святкування визначної події – 360-річчя Зборівської битви було масштабним та феєричним

Нагадаємо, що саме за ініціативи депутатів від Блоку Юлії Тимошенко до списку пам’ятних дат та ювілеїв, які святкуються на загальнодержавному рівні у 2009 році увійшли День народження С. Бандери та 360-річчя Зборівської битви (05.08.1649), у якій козацьке військо під проводом Б. Хмельницького перемогло польське військо Яна II Казимира та Зборівський договір (18.18.1649), що легалізував самоврядність Війська Запорізького (Гетьманщини). 25 грудня, 236 голосами «за» (з них 146 – БЮТ) Верховна Рада України постановила, з метою систематизації відзначення пам’ятних дат і ювілеїв, Кабінету Міністрів України забезпечити відзначення у 2009 році на загальнодержавному рівні ряду пам’ятних дат і ювілеїв.

Народний депутат України Василь Деревляний направив депутатське звернення та весь комплект необхідних документів Прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко з проханням, в рамках відзначення загальнодержавного свята 360-річчя Зборівської битви, виділити кошти в сумі 2 млн. гривень для організації передсвяткових заходів. А саме:

1.     Ремонту та реставрації об’єкту «Козацька могила»,

2.     Ремонту та оновлення експозиції краєзнавчого музею «Зборівська битва»,

3.     Ремонту та реставрації «Козацька могила» в Присовецькому лісі,

4.     Ремонтно-реставраційних робіт стадіону «Колос»

5.     Капітального ремонту вул.. Б.Хмельницького з відновленням тротуарів,

6.     Капітального ремонт районного будинку культури.

Прем’єр-міністр України Ю.В. Тимошенко позитивно відгукнулася на депутатське звернення і підтримала ініціативу про виділення коштів.

У зв’язку з цим Кабінет міністрів України, 12 серпня 2009 року виділив Міністерству регіонального розвитку 2 млн. гривень зі стабілізаційного фонду бюджету на проведення заходів, пов’язаних з підготовкою та святкуванням 360-річчя Зборівської битви.

Голова Уряду Юлія Тимошенко особисто доручила Мінрегіонбуду до кінця 2009 року надати Міністерству фінансів і Державному казначейству звіт про використання бюджетних коштів, спрямованих на підготовку запланованих святкових дійств.