До дня міста на вул. Микулинецькій “виросло” нове сміттєзвалище

Щоб тернополяни та гості могли посвяткувати як належить комунальникам довелося “добре” попрацювати. Як і обіцяла міська влада Тернопіль відсвяткував свій черговий день народження з порожніми сміттєвими контейнерами.  Зникли також і купи сміття, що їх оточували. Як виявилося, в ніч з 27 на 28 серпня 2009 року перевізники твердих побутових відходів (ТПВ)            м. Тернополя лише перемістили сміття в іншу частину міста.

Прогнозуючи можливість вивезення та розміщення ТПВ у непридатні для цього місця, рейдові бригади, створені відповідно до спільного наказу Держекоінспекції та Держуправління охорони навколишнього природного середовища в області, посилили контроль за поводженням з ТПВ у                    м. Тернопіль.

Так, близько 23 години 27.08.2009 р. було встановлено факт додаткового вивезення твердих побутових відходів перевізниками м. Тернополя на земельну ділянку за Микулинецьким кладовищем. На місці події зафіксовано  вантажний автомобіль, який встиг розвантажитись та трактор, що проводив розгортання відходів. До приїзду оперативної рейдової групи на площу 600 м. кв. без відповідного на те дозволу Держуправління було розміщено 480 м. куб. сміття. Збитки, завдані навколишньому природному середовищу самовільним розміщенням відходів, становлять 3139 грн.

Цього ж дня, близько 23  години 30 хвилин перевізники м. Тернополя вивезли та розмістили 28 м куб. відходів на території піскового кар’єру по            вул. Пісковій в обласному центрі. Завдяки своєчасному реагуванню місцевих мешканців та оперативної групи, подальше вивезення сміття на дану територію було припинено.

Неодноразові звернення про факти самовільного видалення відходів поступали на номер гарячої телефонної лінії оперативного штабу з 21 по 26 серпня 2009 року. Інформація щодо вивезення та розміщення ТПВ на території Великобірківської, Миролюбівської сільських рад Тернопільського району та  Покропивнянської,  Беримянської сільських рад Зборівського району підтвердилися при виїзді на зазначені місця.

За усіма виявленими фактами матеріали направлено до прокуратури Тернопільської області. Тернопільській міській раді видано припис про приведення засмічених ділянок у належний стан та видалення заскладованих відходів у передбачені для цього місця.

Віктор Володимирович Мричко –

керівник штабу оперативного реагування на ситуацію, що склалася із поводженням з твердими побутовими відходами у м.Тернопіль,

начальник Держекоінспекції у Тернопільській області,

депутат Тернопільської міської ради від БЮТ