Сергій Соболєв виграв суд у Юрія Чижмаря

Печерський районний суд міста Києва прийняв рішення в цивільній справі за позовом голови Тернопільської ОДА Юрія Чижмаря до народного депутата України Сергія Соболєва (фракція БЮТ) про захист честі, гідності та ділової репутації.

Губернатор Тернопілля звернувся до суду, вважаючи, що Сергій Соболєв поширив наклеп та неправдиву інформацію щодо нього в прямому ефірі програми «Шустер LIVE». Зокрема, Юрій Чижмарь вважав, що твердження нардепа про незаконне використання облдержадміністрацією бюджетних коштів, направлених на ліквідацію наслідків стихії, не відповідають дійсності і принижують честь, гідність та ділову репутацію голови Тернопільської ОДА.

Суд оцінив докази, надані Сергієм Соболєвим, серед яких матеріали численних перевірок, рішення Тернопільської обласної ради, яким висловлено недовіру губернатору та інші документи. Таким чином, суд дійшов висновку, що народний депутат України Сергій Соболєв не поширював неправдивої інформації, своїми висловами не порушив прав Юрія Чижмаря, оскільки не зачіпав честі та гідності губернатора. У зв’язку із цим суд відмовив у задоволенні вимог Юрія Чижмаря.