17 актів на землю отримали жителів с. Козлова

На виконання Постанови Кабінету Міністрів №844 “Про деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році” у селі Козлів Козівського району вперше у Тернопільській області водночас було видано 17 актів власності на земельні ділянки.

В присутності  помічника народного депутата України від БЮТ Теодозія Кухарського, депутатів Козівської районної ради від партії ВО «Батьківщина» та голови сільської ради Козлова реєстратор Козівського районного відділу Тернопільської регіональної філії ДП «Центру ДЗК» вручила 17 актів на землю жителям села Козлів.

Дехто з людей отримав одразу декілька актів на різні земельні ділянки в межах села. Присутні на врученні привітали козлівчан, які від цього дня офіційно являються власниками земельних наділів (городу, саду, присадибної ділянки).

Нагадаємо, що за ініціативи Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко 11 вересня в Києві відбулася Всеукраїнська нарада за участі представників центральних і регіональних органів Держкомзему та Державного земельного кадастру. Захід присвячувався обговоренню питань видачі громадянам актів власності на землю.

Як зазначила у своєму вступному слові Юлія Тимошенко, у нас є ключовий закон, який був прийнятий ще в 2001 році – Земельний кодекс. Саме у ньому статтею 118 передбачено порядок безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами України. Але люди, які традиційно володіють ділянками землі (город, сад, присадибна ділянка), стикаються з колосальними проблемами. Вони були змушені пройти безліч бюрократичних процедур і тому лише близько 6 мільйонів отримали акти на землекористування. Але ж залишилося ще 6,4 млн людей, які не могли пробитися до жодного кабінету, бо не мають грошей, до жодного коридору, бо їх там бачити не хочуть.

З метою захисту інтересів громадян,  Прем’єр-міністра України Юлія Тимошенко ініціювала прийняття Постанови Кабінету Міністрів №844 “Про деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році”. Дана постанова передбачає спрощену процедуру безоплатної  видачі актів на землю громадянам України, що яких прийнято рішення про передачу земельних ділянок у приватну власність.