Представники Блоку Юлії Тимошенко на Тернопіллі вшанували пам’ять борців за вільну Україну

В День Покрову Пресвятої Богородиці Україна святкує також велике національне свято – утворення Української Повстанської Армії.

Актив Тернопільської обласної та міської партійних організацій «Батьківщина» на чолі з народним депутатом України, головою ТОО партії ВО «Батьківщина» Василем Деревляним  вшанували пам’ять борців за вільну, незалежну державу – Неньку Україну.

Сформувавши колону, члени партії ВО «Батьківщина», студенти ВУЗів, жителі міста Тернополя, під майоріння державних, революційних та партійних прапорів БЮТ та ВО «Батьківщина», пішою ходою крокували до  символічної могили великих патріотів Батьківщини – воїнів ОУН УПА.

Поклавши квіти до могили визволителів, всі присутні заспівали державний гімн і, у хвилині мовчання, вшанували пам’ять героїв, які жертовно творили нашу сучасність, зі зброєю в руках, великим почуттям патріотизму, безстрашно йшли у бій, віддавали молоді життя за незалежну Українську Державу.

Покров Пресвятої Богородиці – свято водночас релігійне, національне і родинне, одне з найшановніших в Україні.

Відзначення свята Покров має дуже глибоку історію в Україні. Особливе шанування Богородиці з Візантії також перейшло й до Русі-України після прийняття християнства князем Володимиром.

Покров Пресвятої Діви Марії був одним з найголовніших свят запорозьких козаків, котрі будували багато однойменних храмів та шанували особливо ікони Покрови Пресвятої Богородиці. Цього дня  у Запорізькій Січі відбувалися вибори нового отамана. Лише після молитви до Діви Марії козаки вступали у бій з ворогами і завойовниками.

Лише з вірою в Чудодійність Пресвятої Богородиці, з знанням історії і повагою до великих героїв, що творили нашу сучасність – ми маємо право називатися націоналістами, патріотами рідної України.