Юлія Тимошенко прилетіла до Тернополя… через Ватикан

16 жовтня Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко встигла побувати відразу у двох місцях, відстань між якими майже 2000 км.

Спершу Глава Уряду в рамках робочого візиту у Ватикані зустрілася з Його Святістю Папою Римським Бенедиктом ХVІ. Розмова віч-на-віч відбулася у приватній Папській бібліотеці та тривала 50 хвилин.

На прохання Юлії Тимошенко Папа Римський благословив Україну та український народ, а також подарував Прем’єр-міністрові ювілейну ручку лімітованої серії, виготовлену до 500-ліття Собору Святого Петра у Римі.

У свою чергу Юлія Тимошенко подарувала точну лазерну копію рукопису «Христинопільський Апостол». Цей рукопис написано у 12 столітті церковнослов’янською мовою, зберігався він у монастирі у Христинополі, а тепер у Львівському історичному музеї.

Опісля Прем’єр повернулася в Україну. Але повернулася… через Тернопіль. О 18 год. урядовий літак приземлився в тернопільському аеропорту.

Тут на Юлію Володимирівну з букетом запашних білих троянд чекав керівник обласної організації партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Василь Деревляний, а також представники місцевих органів влади, керівники правоохоронних структур.

Відразу після приземлення прем’єрський кортеж відбув до канцелярії Тернопільсько-Зборівської єпархії Української греко-католицької церкви. Там Юлія Тимошенко мала годинну розмову з єпископом УГКЦ, будівничим Марійського духовного центру у Зарваниці Василем Семенюком. Прем’єра з Владикою єднає тісна дружба, яка почалася ще в 2006 році, коли Юлія Володимирівна вперше відвідала Зарваницю. Відтоді державний і церковний лідери постійно підтримують дружні контакти. Цього разу ієрарх зустрічав Прем’єра хлібом і сіллю.

Юлія Володимирівна розповіла єпископові про свої враження від перебування у Ватикані та зустрічі з Папою.

Владика Василій за такий теплий візит вирішив не залишатися в боргу, тож подарував дорогій гості ікону Зарваницької Божої Матері, ще раз подякувавши їй за вагому жертовну допомогу у спорудженні купелі в Зарваниці.

Далі був ефір на державному телебаченні, де Юлія Тимошенко відповідала на запитання журналістів.

Увінчався тернопільський вояж Прем’єр-міністра коротким виступом перед громадою Тернополя в рамках Всеукраїнського туру «З Україною в серці!».

До речі, цей концерт зібрав на Театральній площі рекордну кількість людей з часів Помаранчевої революції. А це засвідчує одне: коли майбутній президент з народом, – то й народ із майбутнім президентом.