Делегати IX з’їзду Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” одностайно проголосували за висунення кандидатом в Президенти Юлії Тимошенко

Понад 200 тисяч вільних громадян незалежної України з усіх куточків нашої держави зібралися 24 жовтня на Майдані Незалежності в Києві, щоб надати свою підтримку Прем’єр-міністру України, лідеру партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Тернопільську область представили півтора тисячі чоловік з усіх районів області.

На фото представники міста Тернополя та Тернопільського району.

На фото представники Теребовлянського району.

На фото представники Чортківського району.

На фото представники Лановецького району.

На фото представники Підгаєцього району.

На фото представники Кременецького району.

Делегати з’їзду – народний депутат України від БЮТ, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний, голова Головного КРУ, член партії ВО «Батьківщина» Микола Сивульський, екс-голова Тернопільської обласної ради, член партії ВО «Батьківщина» Михайло Миколенко, Увислівський сільський голова Гусятинського району, член партії ВО «Батьківщина» Василь Ковальчук, перший заступник голови ТОО ВО «Батьківщина» Володимир Бойко.

На фото делегати з’їзду Василь Ковальчук, Михайло Миколенко, Микола Сивульський, Василь Деревляний (зліва на право).

Захід розпочався з гімну України у виконанні народного артиста України Олександра Понамарьова у супроводі хору.

На порядку денному IX з’їзду Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” стояло одне питання – висунення лідера партії «ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко кандидатом на посаду Президента України.

На підтримку Юлії Тимошенко на Майдані виступили делегати та гості з’їзду: перший заступник Прем’єр-міністра України Олександр Турчинов, віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко, народний депутат України, керівник фракції БЮТ у Верховній Раді України Іван Кириленко, народний депутат України, президент Національного паролімпійського комітету Валерій Сушкевич, народний депутат України, голова партії Реформи і Порядок Сергій Соболєв, президент Національної академії наук України Борис Патон та перший президент України Леонід Кравчук, народні артисти України Олександр Пономарьов, Ніна Матвієнко та Руслана.
“Ми делегати з’їзду маємо проголосувати пропозицію, яка лунала сьогодні на Майдані від усіх виступаючих, а саме за висунення кандидатом у президенти України Юлії Тимошенко. Хто за? Хто проти? Хто утримався? Рішення прийнято одноголосно”, – сказав перший заступник Прем’єр-міністра України Олександр Турчинов.

Як заявив Олександр Турчинов у своєму виступі, саме на Майдані вирішується доля України. Він нагадав, що “саме тут 5 років тому громадяни України захистили право бути вільними і обирати собі владу”.

“Саме тут ми ухвалимо рішення, яке на десятки років сформує майбутнє нашої країни”, – заявив Олександр Турчинов.

Також він запропонував не закривати з’їзд партії до завершення президентської кампанії, це рішення одноголосно підтримали делегати з’їзду.

Рішення про висунення Юлії Тимошенко кандидатом у Президенти України «Майдан» підтримав бурхливими оплесками.