Уряд України на чолі з Юлею Тимошенко не допустить зменшення розмірів пенсій та соціальних виплат громадянам України

Уряд ухвалив постанову про недопущення зменшення розмірів пенсій та соціальних виплат, а також про врегулювання окремих питань у зв’язку з прийняттям законів про підвищення соціальних стандартів та про внесення змін до Державного бюджету на 2009 рік.На позачерговому засіданні 26 листопада Уряд України розглянув можливості виконання Закону про підвищення соціальних стандартів та Закону про внесення змін до державного бюджету на 2009 рік, ухвалених Верховною Радою за підтримки фракції Партії регіонів та підписаних Президентом України Віктором Ющенком.
За словами глави Уряду України Юлія Тимошенко, прийняття цих законів призводить до зниження пенсій пересічних громадян і необмеженого підвищення пенсійного забезпечення народних депутатів та чиновників Верховної Ради та Секретаріату Президента. “Ці Закони знівелювали усі персональні і системні надбавки, які робилися для людей, які мають низьку пенсію, а у нас було встановлено таких надбавок достатньо. Сам Закон більш як для 5 млн. пенсіонерів дає прибавку до пенсії всього 60 коп. – це Закон Януковича, Закон Ющенка, а забирають 28 грн. з кожної пенсії. Ось так закони безтолково та бездарно приймаються”, – заявила Прем’єр-міністр .
Зреагувавши на ситуацію, яка виникла, на своєму засідання уряд ухвалив постанову про недопущення зменшення розмірів пенсій та соціальних виплат, а також про врегулювання окремих питань у зв’язку з прийняттям законів про підвищення соціальних стандартів та про внесення змін до Державного бюджету на 2009 рік.
У зв’язку з цим, сьогодні 2 грудня відбулася прес-конференція за участі заступника начальника головного управління пенсійного фонду України в Тернопільській області – начальника відділу пенсійного забезпечення Галина Корнаух.
Пані Галина Корнаух проінформувала представників ЗМІ області про те, що з метою недопущення зменшення розмірів пенсій та соціальних виплат, врегулювання окремих питань у зв’язку з прийняттям соціальних законів Кабінет Міністрів України постановив, що з 1 листопада 2009 року застосовуватиметься прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі 701 грн. і підвищення до пенсій, щомісячного довічного грошового утримання, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам у сумі 28,4 грн..
Згідно вищезгаданої постанови Кабінету Міністрів, виплату пенсій в нових розмірах та доплату пенсій за листопад 2009 року Песійний фонд України буде проводити у грудні місяці за визначеними для кожного пенсіонера датами виплати додатковими та основними відомостями.