До 70-річчя від Дня заснування Тернопільської області відбулось спеціальне погашення конвертів з символікою області!

Сьогодні, 4 грудня, у приміщенні Тернопільської обласної дирекції державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» відбулась неординарна подія – спеціальне погашення конвертів з символікою області до 70-річного ювілею утворення Тернопільської області.Урочисту місію виконали народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний, голова Тернопільської обласної дирекції державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», член партії ВО «Батьківщина» Михайло Пінь та голова Тернопільської обласної громадської організації філателістів.
Під час свого виступу народний депутат Василь Деревляний підкреслив значущість даної події, адже 70 років тому було прийняте рішення про утворення Тернопільської області, а спецпогашення є своєрідним внеском «Укрпошти» у відзначення ювілейної дати в історії нашого регіону та її увічнення у предметах філателії.
— Я хочу привітати жителів нашої області з визначним днем для кожного з нас. Тернопілля – це благодатних край з природними багатствами, родючими землями та вольовими, патріотичними людьми. Наша політична сила на теренах області і Прем’єр-мінстр України Юлія Тимошенко працюємо і робимо все для того, щоб покращити економічні показники нашого краю, щоб, попри бажання окремих політиків, зберегти географічні межі Тернопільщини і підняти наш край на вищий рівень економічного та соціального розвитку, – зазначив народний депутат.
У святково прикрашеній операційній залі Поштамту, де відбувалась ця подія, всі бажаючі отримали можливість придбати конверти з гербом Тернопільщини.
— Символічним сьогодні є те, що на конвертах, призначених для спецпогашення, а зокрема на гербі зображено колюч та меч, — зауважив голова Тернопільської обласної дирекції державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Михайло Пінь. — Адже саме Тернопілля називають ключем до Європи, а меч – історичний символ захисту і оборони свого краю.
Унікальність події, продовжив Михайло Пінь, ще й у тому, що штемпель з датою ювілейного погашення зберігається всього один день, а тому предмети філателії проштемпельовані цього дня являють собою неабияку цінність для філателістів та людей небайдужих до історії рідного краю.