Дорогі друзі!

Привітання Прем’єр-міністра України Ю. В. Тимошенко з нагоди Дня місцевого самоврядування
Від імені Уряду і від себе особисто щиро вітаю Вас з Днем місцевого самоврядування.
Це свято ми по праву можемо назвати загальнонаціональним, адже воно стосується кожного представника територіальних громад – тобто кожного українця.
Місцеве самоврядування – найбільш наближена до людей складова публічної влади. Переконана, що подальше зміцнення нашої державності неможливе без повноцінного та ефективного його розвитку, запорукою якого має бути тісна та конструктивна співпраця усіх гілок влади з громадою.
Сьогодні на органи місцевого самоврядування покладено велику відповідальність за соціально-економічний розвиток територій та благополуччя їх жителів. Тому від професіоналізму, досвіду і компетентності, самовідданої праці, наполегливості і відповідальності працівників органів місцевого самоврядування залежить добробут людей.
Ми всі добре усвідомлюємо, що реальне самоврядування ґрунтується не на красивих словах і обіцянках, а на міцному ресурсному та правовому фундаменті. Тому Уряд проводить послідовну роботу з розбудови місцевого самоврядування та становлення його самостійності і самодостатності.
Представники асоціацій місцевих громад різного рівня завжди присутні на засіданнях Кабінету Міністрів. Жодне рішення, яке стосується життя регіонів, не приймається без обговорення з ними. Крім того, я як Прем’єр-міністр усвідомлюю, що без фінансової самостійності реалізувати свої політичні права місцевій владі дуже важко. Тому Уряд здійснив революцію у сфері міжбюджетних відносин, надавши навіть найменшим громадам максимальну фінансову автономію.
Це ті перші кроки, які робить Уряд на шляху до розбудови демократичного суспільства з рівними можливостями. Переконана, що саме консолідація зусиль органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади у цьому напрямі сприятиме реалізації всього запланованого нами в повній мірі.
У цей урочистий день бажаю Вам міцного здоров’я, щастя й добробуту! Наполегливості і терпіння, нових надбань у Вашій нелегкій відповідальній праці!
Благополуччя Вам та Вашим родинам!

Прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО