На Тернопільщині порушено 3 кримінальні справи на основі виявлених фактів порушень під час виборів депутатів обласної ради, що відбулися 15 березня цього року

Про це у середу, 16 грудня, перебуваючи у Тернополі, повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.«Коли було піднято документацію в обраних дільницях, міліція виявила кілька сотень сфальсифікованих підписів громадян, які не брали участі у виборах. Порушено три кримінальні справи. По одній із них, як мені відомо, секретар комісії була притягнута до адміністративної відповідальності. Ще дві справи зараз перебувають на розгляді у судах», – повідомив міністр.
Під час прес-конференції Юрій Луценко зазначив, що хотів би привернути увагу до проблеми підготовки проведення президентських виборів.
«На жаль, у Тернопільській області маємо тривожний сигнал по виборах депутатів Тернопільської обласної ради, що відбулися 15 березня 2009 року. Тому ще раз наголошую про відповідальність за порушення виборчого законодавства». – зазначив міністр.
Підсумовуючи сказане, Юрій Луценко застеріг членів виборчих комісій від незаконних діянь і запевнив, що «МВС завжди стояло на сторожі закону і буде стояти на сторожі закону під час проведення виборів.»