Лідер Європейської партії у Тернополі заявив про підтримку Юлії Тимошенко на президентських виборах

На зустрічі зі студентами та викладачами Тернопільського національного економічного університету, 24 грудня народний депутат України, голова Європейської партії Микола Катеринчук повідомив про підписання угоди з Юлією Тимошенко про майбутню співпрацю у разі її перемоги на президентських перегонах. До цього насамперед спонукали чіткі орієнтири керівника нинішнього уряду на європейські перспективи.

—  На V Всеукраїнському з’їзді Європейської партії ми висловили підтримку кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко, – розповів Микола Катеринчук. – Нині для нашої партії кращого партнера, ніж Тимошенко, для спілкування з Євросоюзом немає.

Угода, укладена з Юлією Тимошенко передбачає виконання зобов’язань, узятих перед Парламентською Асамблеєю Ради Європи. А це пришвидшить отримання українцями безвізового режиму пересування країнами Європи, гарантування конституційних прав українським заробітчанам, проведення радикальних реформ податкової системи в Україні. Угода Європейської партії з Юлією Тимошенко стосується також запровадження антикризових заходів оздоровлення нашої економіки, передусім таких, що сприятимуть швидкому розвитку малого і середнього бізнесу.

Угода Європейської партії з Юлією Тимошенко передбачає ще низку суттєвих реформ, які стосуються виборчого законодавства, судової системи. А головне – у жодному разу не створювати коаліції з Партією регіонів.

Під час прес-конференції з місцевими засобами масової інформації Микола Катеринчук заявив, що вважає обов’язком усіх демократичних політичних сил об’єднатися на підтримку Юлії Тимошенко, щоб не допустити повернення важкого минулого – «країни Януковича».

— Як можна вірити обіцянкам Віктора Януковича? Законопроект ПР про соцстандарти, який підписав Президент –  це виключно популістський крок, адже пенсії українців зросли всього на 60 копійок. І як можна вірити в обіцянку Януковича  про звільнення малого бізнесу від податків на кілька років, якщо сам лідер регіоналів навіть не знає, що таке малий та середній бізнес, бо як політик «виріс» на грошах олігархів?! – наголосив народний депутат Микола Катеринчук.

Бездарною назвав Микола Дмитрович і політику чинного Президента.

— Я навіть не знаю, що можна говорити про людину, яка стільки разів помиляється і не хоче визнати цього, — зазначив Микола Катеринчук. — Ще у 2005 році Ющенко підписав меморандум про амністію і врятував Януковича від покарання. А сьогодні вони (авт. Ющенко та Янкович) разом  з рівнем життя українців домовилися «завалити» Тимошенко.

Лідер Європейської партії вважає, що Янукович немає права балотуватися у Президенти, а повинен прийти із явкою з повинною до правоохоронних органів, щоб відповісти, згідно чинного законодавства, за все ним скоєне, в тому числі і за присвоєння 140 га. в Межигір’ї.

— Демократія у небезпеці! — наголосив Микола Катеринчук. — Я упевнений, що будуть задіяні різного роду фальсифікації. Не є секретом, що у Януковича чотири технічних кандидатів: Ракушняк, Бродський, Проти всіх і Богословська, відповідно всі представники цих кандидатів на дільницях будуть робити все, щоб Янукович переміг на виборах.

Керівник Європейської партії закликав усіх свідомих українців зробити правильний вибір, не піддаватися на підкуп та провокації і вибрати дійсно достойного Президента.

— Наш вибір – Юлія Тимошенко, — наголосив голова Європейської партії. — Їй вдалося, попри економічну кризу, зберегти бюджетну стабільність у державі, вчасно виплачувати пенсії, зарплати бюджетникам, соціальні гарантії. Вона зможе зібрати сильну команду і зробити Україну дійсно європейською державою.