Звіт Ющенка – хвора уява чи відверта брехня Президента?

В агітаційній брошурці про виконання Президентом України його програми «10 кроків назустріч людям» чинний Президент і теперішній кандидат у президенти Віктор Ющенко відверто вішає людям локшину на вуха, розповідаючи про нібито свої заслуги. Давайте коротко проаналізуємо цю брошурку і ці заслуги.1. Гарант заявляє, що підвищення матеріальної допомоги при народженні дитини – це його заслуга.
Проте всі прекрасно пам’ятають, що з початку 2005 року матері при народженні дитини отримували допомогу в розмірі 8400 грн., а починаючи з 2008 року ця допомога становить 12000 грн. при народженні першої дитини, 25000 грн. при народженні другої дитини та 50000 грн. при народженні наступних дітей.
Тобто вищезгадана допомога була встановлена при прем’єрстві Юлії Тимошенко в 2005 році та збільшена при її ж прем’єрстві в 2008 році.
Єхануров-прем’єр не намагався її підвищувати, а Янукович-прем’єр хотів взагалі відмінити, хоча весь цей час Президентом України був Віктор Ющенко.

2. Президент приписує собі зовнішньоекономічні здобутки України.
– зростання у 2008 році обсягів зовнішньої торгівлі;
– вступ до СОТ у 2008 році;
– підписання у вересні 2008 року з Євросоюзом угоди про Асоціацію;
– приєднання до Болонського процесу в освіті, яке розпочалося у 2005 році і до грудня 2007 року перебуло в «застої» (тільки у 2008 було проведено незалежне тестування випускників шкіл).
Тобто всього цього було досягнуто при прем’єрстві Юлії Тимошенко. До чого тут Президент?

3. Зібрання рекордного врожаю у 2008 році – також заслуга Ющенка?
Є такий вислів: «Так брешу, що і сам в ту маячню вірю». Це – це про нашого гаранта. Ну яким чином Президент долучився до підтримки сільського господарства? Агропромисловий комплекс – це ж не бджолярство, де видав один указ і сам можеш черепки збирати.
Саме Юлія Тимошенко, будучи Прем’єр-міністром, запровадила політику підтримки сільського господарства:
– забезпечення сільськогосподарських виробників паливно-мастильними матеріалами за ціною значно нижчою від ринкової;
– надання виробникам довгострокових кредитів на закупівлю сільськогосподарської техніки та ін.
Це дало можливість здешевити процес обробітку землі, збільшило продуктивність праці та повернуло людям віру в те, що їхня праця не буде марною і, працюючи на землі, можна прожити самому і прогодувати родину.

4. Збільшення надходжень до бюджету та перекриття контрабандних шляхів
Ну це вже просто фарс!
Пригадаймо, як критикували бюджет на 2008 рік і Президент, і інші горе-політики – його називали і нереальним, і популістським, оскільки збільшити надходження на 50 мільярдів гривень нібито було нереально.
А уряд Тимошенко виконав і перевиконав його. То де ж тут заслуги Ющенка?
Не здивуюсь, якщо колись, перед виборами до Верховної Ради, Ющенко, перебуваючи в опозиції до діючого Президента Тимошенко, заявить, що вихід України з кризи, врятування її від дефолту та збереження зарплат і пенсій – це теж його заслуга.
Рівень контрабанди в Україні суттєво зменшився виключно завдяки програмі уряду Тимошенко «Контрабанда – стоп», запровадженій у 2005 році, замороженій впродовж 2006 – 2007 років та відновленій у 2008 році.
В.ГАЛАЙДІДА,
член партії ВО «Батьківщина».
Далі буде.