Василь Деревляний розвіяв чутки і міфи

Чергову прес-конференцію з актуальних питань сьогодення провів народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації партії Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», керівник обласного штабу кандидата на Пост Президента України Юлії Тимошенко – Василь Деревляний.

Перше питання, порушене керівником обласного штабу, стосувалося виплати зарплат бюджетникам, пенсій пенсіонерам та стипендій студентам. Як зазначив Василь Тимофійович, сьогодні поширюються чутки нібито уряд уже заборгував виплати цим категоріям населення. Але це – неправда, оскільки ці категорії населення вчасно та в повній мірі отримують свої гроші.

—                  Сьогодні адміністрації продовжують поширювати неправдиві чутки, наклепи на чинний Уряд, — зазначив народний депутат. — Та попри ці всі плітки, вплив світової економічної кризи, – Уряд цілий рік вчасно виплачує пенсії, зарплати бюджетникам та стипендії студентам. Жодного звернення чи скарги до КРУ в Тернопільській області про неотримання чи невчасне отримання зарплати, пенсії чи стипендії не надходило. Адже першочерговим завданням уряду, і на цьому завжди наголошує Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, – є  виплата зарплат, пенсій та стипендій бюджетній категорії громадян. А також контроль над розподілом та використанням бюджетних коштів, щоб не дозволити місцевим чиновникам розікрасти гроші на місцях.

До теми Василь Тимофійович пригадав події 2008 року, коли після стихії в Західній Україні Уряд доручив на місцях усунути наслідки повені. Наприкінці року адміністрації масово збирали акти про виконання робіт їхніми  фірмами. Ці фірми отримали кошти з державного бюджету, хоча насправді деякі роботи не виконані у повному обсязі і до сьогодні.

Наступне питання, стосувалося прес-конференції 25 грудня 2009 року, у ході якої екс-керівник головної служби з внутрішньополітичних питань та регіонального розвитку Секретаріату Президента України Козачок Я.В. ( виходець з Тернопільської області) оприлюднив угоду про взаємодію Віктора Ющенко та Віктора Януковича, скріплену їхніми підписами.

—   Насправді в існуванні такого документу немає нічого дивного, адже за узгодженими діями команд Ющенка і Януковича в процесі виборчої кампанії вже давно спостерігає вся країна, — зазначив народний депутат. — Визначальною метою та ключовим об’єднуючим фактором такого альянсу двох колись непримиренних ворогів є спільна боротьба проти Юлії Тимошенко, недопущення її перемоги на президентських виборах та формування спільної влади після них. Хочу підкреслити пункт заяви, який передбачає збереження посади та робочого місця після виборів для голови Тернопільської ОДА Чижмаря, вочевидь за ту «плідну» роботу по фальсифікації виборів до Тернопільської обласної ради 15 березня 2009 року. (Текс заяви Я.В. Козачка та угоди додаємо)

Василь Деревляний зазначив, що вже зараз наявні факти застосування адміністративного ресурсу на користь президентської команди та Партії регіонів. Так, керівництво Зборівська РДА відверто «тисне» на членів окружної та дільничних виборчих комісій, які представляють інші політичні сили, в тому числі БЮТ, що є ще одним підтвердженням того, що два Віктори працюють узгоджено.

Ще одне немаловажливе питання – постанова уряду, яка регламентувала побудову нових, реконструкцію старих фельдшерсько-акушерських пунктів та закупівлю новітнього медичного обладнання. Якби не вето  Президента, згідно цієї Постанови, у 60-ти населених пунктах нашої області були б споруджені новенькі ФАПи і ще у 56-ти, вже існуючих,  були б проведені ремонтно-реставраційні роботи. Тобто, більше сотні медичних працівників були б забезпечені робою та житлом.

Черговий міф керівництва ОДА – уряд не виділив лікарям, які працювали під час епідемії, обіцяних грошей.

Чергова неправда, яку поширюють місцеві чиновники і  яка пояснюється дуже просто: органи влади на місцях свідомо блокують кошти, які надійшли від уряду ще місяць тому ( у листопаді). Робиться це з однією метою: дискредитувати уряд Юлії Тимошенко, а кошти спрямовані для медичних працівників використати на корисні для окремих осіб цілі.

— Прем’єр-міністр України Юлія Володимирівна Тимошенко, об’їздивши області під час епідемії грипу, побачила ситуацію в медичних закладах і сьогодні зробила все можливе, щоб забезпечити лікарні новітнім медичним обладнанням, — зазначив Василь Деревляний. — Зокрема 10 районних лікарень Тернопільської області отримають апарати штучної вентиляції легень на загальну суму близько двох мільйонів гривень (вартість одного апарату – 194 тис.грн.).

29 та 30 грудня Василь Тимофійович особисто вручить сертифікати на отримання районними лікарнями апаратів штучної вентиляції легень.

Список медичних закладів:

1.                     Мельнице-Подільська районна лікарня Борщівського району.

2.                     Золотопотіцька районна лікарня Бучацького району.

3.                     Копичинецька районна лікарня Гусятинського району.

4.                     Товстенька районна лікарня Заліщицького району.

5.                     Вишневецька районна лікарня Збаразького району.

6.                     Залозецька районна лікарня Зборівського району.

7.                     Почаївська районна лікарня Кременецького району.

8.                     Скалатська районна лікарня Підволочиського району.

9.                     Микульнецька районна лікарня Теребовлянського району.

10.                Великодедеркальська районна лікарня Шумського району.

До речі, як зауважив Василь Тимофійович, для того, щоб покращити ситуацію в галузі медицини в нашій області, потрібно і місцевим представникам влади, депутатам підтримувати цю галузь.