Президент з Партією Регіонів зривають вибори

Витяги зі вступного слова Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В. від 13 січня 2010 року

Уряд повністю профінансував виборчу кампанію

Уряд повністю так, як це і передбачено кошторисами, бюджетом, повністю профінансував виборчу кампанію Президента. Ми і далі будемо день в день, без затримок, в повному обсязі фінансувати виборчу кампанію. Але в той же час, я хочу нагадати всім політичним силам і суспільству, що Уряд фінансує чесні, прозорі вибори, які проводяться на демократичних основах, без будь-якої фальсифікації, і Уряд не фінансує масштабну фальсифікацію, яка зараз готується замість виборів.

Голосування на дому дасть можливість сфальсифікувати 17% голосів – таких жахливих фальсифікацій ми не бачили навіть у 2004-му році.

сьогодні три важливих аспекти є для того, щоб зробити висновок, що вибори будуть сфальсифіковані і сфальсифіковані тотально, якщо ми зараз щось не зробимо.

Перше – розгортається по всій країні, по всіх реґіонах схема голосування на дому. Я вам наведу тільки одну цифру. Тільки по Донецькій області при організації Партії реґіонів подано для голосування на дому 11 % виборців Донецької області і це тільки на вчорашній день. Продовжують по всіх реґіонах масштабно, масово подаватися такі заяви. Такі заяви виписані однією рукою, вони всі, по суті справи, йдуть із штабу Партії реґіонів.

Я думаю, що якщо по Донецькій області вже на цю хвилину ми можемо проаналізувати ситуацію, то не менше 15-17 % по Донецькій області вже на сьогодні, на вчора була цифра 11 %, на сьогодні ми прогнозуємо 16-17 % людей, які можуть голосувати за віком в Донецькій області вже йде через голосування на дому. Таких жахливих фальсифікацій не було навіть у 2004 р.

ПР пішла і другим шляхом – вони реєструють фантоми, неіснуючих людей у підконтрольних місцевих виборчих комісіях.

Друге – крім того, зараз всі штаби Партії реґіонів в усіх областях готують для використання другу технологію – реєстрація людей, яких немає в реєстрі виборців на виборчій дільниці в день голосування. І зараз також комісії в тій частині, які представлені від кандидата в Президенти Януковича, готують спеціальні списки людей, які будуть реєструватися в день виборів на дільницях і яких немає в реєстрі.

8 продажних членів просто сьогодні голосують за те, щоб створити спеціальні умови, щоб можна було людині будь-якій, яка прийшла на виборчу дільницю, якої немає в реєстрі, проголосувати, зареєструватися. Ще раз хочу звернути увагу, що саме ці 8 заангажованих, корумпованих і продажних членів ЦВК, які знову поіменно відомі, не проголосували за надання права більше, ніж 2 тис. міжнародних спостерігачів працювати під час виборчої кампанії.

Підконтрольна ПР ЦВК не допускає до виборів більше 2 тисяч спостерігачів – аби легше фальсифікувати було

І третє – Центральна виборча комісія, а скоріше корумпована, продана і куплена частина ЦВК Партією реґіонів не надала можливість працювати більше 2 тис. міжнародних спостерігачів. Це говорить про те, що, коли готується така масштабна фальсифікація, то, безумовно, міжнародні спостерігачі тут не потрібні.

Зараз я хотіла б чітко сказати, за допомогою яких інструментів Партія реґіонів так нахабно, цинічно на чолі із своїм кандидатом Януковичем діє. По-перше, із 14 членів ЦВК 8 людей, які, безумовно, поіменно відомі, знаходяться на хабарах, повністю корумповані і повністю заангажовані кандидатом в Президенти Януковичем. Саме ці 8 членів ЦВК голосують за весь цей непотріб, незвертаючи увагу на Конституцію, на Закон „Про вибори Президента”, в якому чітко написано, що голосувати вдома можуть тільки ті люди, які за станом здоров’я не можуть прийти на виборчу дільницю.

Президент з Партією Регіонів зривають вибори

Я б хотіла зараз звернутися до суспільства і зосередити вашу увагу на тому, що на це, на жаль, не реагують ключові керівники країни. І я хочу зараз звернутися до Президента країни, який поки що залишається гарантом Конституції, терміново відреагувати на цю ситуацію, терміново втрутитися в цю ситуацію, поки ще країна не втратила останні ознаки обличчя цивілізованої і демократичної країни. Якщо така ситуація залишиться далі, можна вважати, що виборів в Україні не буде, тому що те, що буде сфальсифіковано, назвати виборами просто неможливо.

Наша команда ініціювала у Верховній Раді сьогодні позачергове засідання Верховної Ради, але все це, на жаль, перетворилося в профанацію, коли Партія реґіонів внесла 70 питань для розгляду, які неможливо розглянути не тільки за день, їх неможливо розглянути за місяць, настільки це фундаментальні і великі питання. Тобто йде свідомий зрив виборчого процесу.

Юлія Тимошенко просить міжнародні інстанції втрутитися і не допустити фальсифікацій

І я хочу звернутися так само до керівників дипломатичних представництв в країні. Я прошу проаналізувати ситуацію, яка відбувається в Україні, і, в тому числі, зробити відповідні доповіді своїм урядам. І я хочу також звернутися до світової спільноти, в Україні під прикриттям ключових керівників держави відбувається просто зрив чесних виборів і підготовка до масштабної фальсифікації.

Я думаю, що Уряд, в тому числі я хочу зараз публічно дати доручення Міністерству закордонних справ всі необхідні інформаційні повідомлення офіційно від Уряду надати дипломатичним представництвам інших держав в Україні. І попросити звернення до ОБСЄ, щоб можна було терміново через ОБСЄ втрутитися в ці процеси.

Я також хочу доручити Г.М. Немирі разом з П.О. Порошенком терміново вийти на представництво ОБСЄ в Україні, і звернутися з проханням терінового втручання в цей процес. Тому що зупиняти це потрібно сьогодні, завтра це зупиняти вже буде запізно. І також хочу звернутися до всіх ЗМІ, до журналістів, які зараз присутні на засіданні Уряду.

І хочу ще раз підкреслити наскільки цинічними, нечесними, брутальними є всі вчинки кандидата в президента Януковича, який ще далекий від того, щоб досягати його цілі, але вже руйнує і трощить демократію в Україні через підкуп, через продажність, через корупцію, і він хоче, щоб це стало майбутнім нашої держави. І дуже шкода, що лідери нації деякі просто посилено в цьому йому допомагають.

Шкода, що через 5 років після славної помаранчевої революції Україна докотилася до таких стандартів свого життя.