Юрій Луценко підтримує Юлію Тимошенко

14 січня у Тернополі відбулася прес-конференція міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Юрій Віталійович повідомив про те, що завітав на Тернопільщину, аби поінформувати громадськість про останні важливі новини.

Луценко розповів ЗМІ, що розмовляє зараз як політик, а не держслужбовець, оскільки написав заяву про відпустку і може агітувати за кандидата в Президенти, який йому найбільше імпонує. Перш за все він відзначив, що, на його думку, президент має бути такий, щоб за нього й перед сусідами несоромно було. Аби через його тюремно-кримінальне минуле колеги-президенти з ним за один стіл сісти не цуралися. Щоб за країну перед світом постояти міг. На його думку, найоптимальнішою кандидатурою на посаду Президента України є Юлія Тимошенко. Саме її всюди приймають: і в Москві, і на Заході. З усіма і домовитись може, а, якщо треба, то й характер показати.

Голосуючи за Тимошенко, виборці підтримають проукраїнського кандидата, сильного політика з європейськими цінностями.

Поінформував присутніх Луценко і про те, що днями правоохоронці впіймали у Шумському районі зловмисника, який намагався скуповувати голоси виборців на користь Віктора Януковича. Намагався він це зробити за 100-200 гривень.

Згадав Юрій Віталійович й про губернатора Тернопільщини Юрія Чижмаря, який, на його думку, надто активно переймався довиборами до Тернопільської обласної ради. Нині правоохоронці виявляють чимало порушень. На президентських виборах 2010 року міністр внутрішніх справ не дозволить йому порушувати чинне законодавство, а рекомендує займатися прямими обов’язками – господарськими питаннями, які варто суттєво покращити, оскільки Тернопілля плентається у хвості в соціально-економічному розвитку України.

Щодо виборів 2010 року, то міліція, за словами столичного високопосадовця, буде поза політикою, але не дозволить проводити фальсифікації. Зокрема, Партією регіонів розгортається по всій країні схема голосування «на дому». «Тільки по Донецькій області при організації Партії регіонів подано для голосування на дому 11% виборців Донецької області», – зазначив міністр.

Крім того, зараз штаби Партії регіонів в усіх областях готують для використання іншу технологію – реєстрація людей, яких немає в реєстрі виборців на виборчій дільниці в день голосування. І зараз також комісії в тій частині, які представлені від кандидата в президенти Януковича, готують списки людей, які будуть реєструватися в день виборів на дільницях і яких немає в реєстрі.