ЦВК ігнорує рішення суду, – Валерій Писаренко

Центральна виборча комісія досі не надіслала відповідні вказівки на місця щодо незаконності голосування на дому без медичної довідки, таким чином Комісія пішла на порушення вимог закону та рішення суду, що набрало законної сили.

Про це повідомив представник кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко у судах Валерій Писаренко.

Писаренко наголосив, що ЦВК ставить під удар тих членів дільничних виборчих комісій, які на власний ризик захочуть збільшити кількість голосуючих на дому без відповідних підтверджень.

Валерій Писаренко нагадав, що вчора було ухвалено остаточне рішення суду стосовно неможливості голосування на дому без надання підтверджуючих документів, а саме лікарняної довідки, що засвідчує нездатність виборця прибути на виборчу дільницю.

Він зазначив, що за голосування на дому без отримання відповідної лікарняної довідки передбачена відповідальність згідно Кримінального кодексу.

Як повідомлялось раніше, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляв, що за виявленими сфальшованими заявами про голосування вдома відповідно до чинного законодавства встановлена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років.

Заступник голови ЦВК Жанна УСЕНКО-ЧОРНА повідомила, що до комісії надійшло рішення Київського апеляційного адміністративного суду про те, що голосування вдома дозволяється лише за наявності медичної довідки про нездатність виборця самостійно прийти на дільницю. За її словами, це рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.