Степан Бандера – Герой України

Протягом декількох місяців 2009 року місцеві осередки партії «Батьківщина» в Тернопільській області проводили громадські слухання з питання – присвоєння звання Героя України (посмертно) Провідникові Української Нації Степанові Бандері.

В результаті таких зборів, громади сіл та міст Тернопільської області підготували та відправили близько трьохсот звернень до Президента з вимогою присвоїти звання Героя України (посмертно) Степанові Бандері.

В результаті, 20 січня 2010 року Президентом був прийнятий УКАЗ № 46/2010 Про присвоєння С.Бандері звання Герой України. В документі йдеться:

«За незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву у боротьбі за незалежну Українську державу постановляю:

Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена Держави БАНДЕРІ Степану Андрійовичу – провідникові Організації українських націоналістів (посмертно).»

Нагадаємо, що саме за ініціативи та завдяки депутатам від БЮТ парламент підтримав постанову «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2009 році» (146 голосів від фракції БЮТ), першим пунктом у якій значилося відзначення 100-річчя від дня народження Степана Бандери, і це перший офіційний документ в історії незалежної України, прийнятий у Верховній Раді України, де згадується ім’я Великого Визволителя і Патріота України Степана Бандери.