Куди ідемо, ЯНИЧАРИ? Куди жадоба вас веде?

Ось і закінчився перший тур президентських виборів…
Результати заставляють нас задуматись. Не т ому, що демократичні сили розпорошились. Не тому, що де два українці там три гетьмани, а тому, що дуже багато наших співвітчизників віддали свої симпатії Януковичу…

Можна було би змиритись з цим явищем, якби не одне “але”.

Надзвичайно  багато українців 17 січня продали свій вибір, своє право на волевиявлення, свій шанс на свободу.

Дві тисячі років тому Юда Іскаріот продав Христа за тридцять срібних,  ми зараз  продаємо майбутнє своє, наших дітей і онуків, за дві пляшки горілки  (50 – гривень), не вдумуючись при цьому, що чекатиме всіх нас далі.

Бо при Януковичу  вернеться 2004 рік, коли слово проти влади каралось “законом”, коли вільнодумство тягнуло за собою ув’язнення, коли незгода з політичним режимом виливалась в отруєння.

Всі хто не є вигідним бандитському режиму  – гинуть.

Згадайте Чорновола, Стельмаха, Кравченка, Кирпу, Кушнарьова…

Хто при президенті Януковичу буде наступним? Наші діти, онуки, друзі чи може самі поповнимо цей список? Невже ми цього прагнули всі останніх 18 років і бажаємо цього зараз?

Звичайно ж ні! Ми хочемо бачити своїх рідних завжди щасливими, самі жити в достатку і не боятись, що неправильно сказане нами слово може обернутись для нас бідою.

То чому ж ми, як бездумні яничари ідемо туди куди нас поманить шелест “брудних” папірців? Невже ми настільки здешевіли, що ладні продатись самі і всю державу за якісь нещасні подачки холуїв Януковича? Невже єдине, що керує нами в житті це захланність? Невже ми не розуміємо, що жадоба до грошей нас заведе назад в ярмо, до деспотизму й диктатури?

З повагою, В.В.Галайдіда  (Заліщицький район)