35 нових автомобілів швидкої допомоги «Опель» отримують від Уряду Юлії Тимошенко села Тернопільської області

Народний депутат України, керівник виборчого штабу кандидата на Пост Президента України Юлії Тимошенко Василь Деревляний вручив два новеньких автомобілів «Опель» в селах Настасів та Велика Березовиця Тернопільського району.

За ініціативи Прем’эр-міністра України Юлії Тимошенко, сільським амбулаторіям Тернопільської області Уряд виділив 35 автомобілів для оперативного надання медичної допомоги.

Сьогодні почесну місію – передачу авто жителям сіл Настасів та Велика Березовиця виконав народний депутат, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

—  Всі політики в один голос заявляють, що Україна повинна мати здорову націю, обіцяють багато, але до виконання обіцяного ніхто не доходить. І вперше за часи незалежної України Уряд на чолі з Юлією Володимирівною не на пустих словах, а на ділі виконує свої зобов’язання перед людьми, — зазначив Василь Тимофійович. — Переоснащення медичної галузі новою технікою – наш перший важливий крок на шляху розвитку медичної галузі в області. І на сьогодні вже 10- районних лікарень (Мельнице-Подільська районна лікарня Борщівського району, Золотопотіцька районна лікарня Бучацького району, Копичинецька районна лікарня Гусятинського району, Товстенька районна лікарня Заліщицького району, Вишневецька районна лікарня Збаразького району, Залозецька районна лікарня Зборівського району, Почаївська районна лікарня Кременецького району, Скалатська районна лікарня Підволочиського району, Микульнецька районна лікарня Теребовлянського району, Великодедеркальська районна лікарня Шумського району)отримали новенькі апарати для штучної вентиляції легень (вартість одного – 194 тисяч гривень). А сьогодні область отримує 35 автомобілів для надання невідкладної медичної допомоги жителям сіл та селищ.

Оглянути та отримати автомобіль у селах Настасів та у Березовиці зібралися місцеві жителі, працівники ФАПів та лікарських медичних амбулаторій. Люди раділи подарункові і щиро дякували за увагу та прихильність. Між собою селяни перемовлялися, що це вперше «з села не забирають, а селу дають», вперше село отримує не стару і практично не придатну автівку, яку списали в районі (як це колись було заведено), а новий добротний автомобіль, який обслуговуватиме і довколишні села.

Медичні працівники раділи, що тепер не потрібно буде пішки за сотні метрів чи декілька кілометрів добиратися до свої пацієнтів, а оперативно і швидко відвідувати хворих.

Порятунком машина швидкої допомоги стане і для пенсіонерів та новонароджених, які потребують постійної уваги медиків.

— Юлія Тимошенко та наша політична сила на теренах області робить все можливе, щоб кожен громадянин України отримував вчасну і доступну медичну допомогу, щоб наші професійні, досвідчені медпрацівники вчасно отримували достойні заробітні плати, а медзаклади були оснащені новітнім медичним обладнанням. Все одразу зробити неможливо. Окрім того кожне починання має супротив від окремих представників влади, чинного Президента, голів обласних, районних адміністрацій, — розповів Василь Деревляний. — Я хочу нагадати про ще одну ініціативу Юлії Тимошенко – Постанову уряду, яка регламентувала побудову нових, реконструкцію старих фельдшерсько-акушерських пунктів та закупівлю новітнього медичного обладнання. Адже якби не вето  Президента, згідно цієї Постанови, у 60-ти населених пунктах нашої області були б споруджені новенькі ФАПи і ще у 56-ти, вже існуючих,  були б проведені ремонтно-реставраційні роботи. Тобто, більше сотні медичних працівників були б забезпечені робою та житлом. І тому сьогодні, у такий відповідальний історичний час, напередодні президентських виборів, я звертаюся до вас дати можливість Україні розвиватися, стати сильною, європейською державою, з здоровою економікою та здоровою багатою нацією, з рідною українською мовою, та культурою. А такою Україну в силі сформувати чинний Прем’єр-міністр Юлія Володимирівна Тимошенко. Прийдіть 7 лютого на свої виборчі дільниці і оберіть Юлію Тимошенко Президентом України.