Завдяки Прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко та голові Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василю Деревляному Тернопіль отримав сміттєсортувальну лінію

Півроку поспіль тернопільські можновладці «годують» тернополян обіцянками, що вирішать проблему зі сміттям в обласному центрі. За той час сміття заполонило подвір’я житлових будинків, його безкарно вивозять у лісосмуги поблизу населених пунктів, без дозволів на це скидають сміття на сміттєзвалища довколишніх районів.

Щоб припинити цей безлад народний депутат України, керівник Тернопільського обласного виборчого штабу кандидата на Пост Президента України Юлії Тимошенко Василь Деревляний підняв це проблемне питання в Кабінеті Міністрів України.

— Наша політична сила на теренах області, депутатська фракція у Тернопільській міській раді вже два роки поспіль наголошує на тому, що Тернопіль має мати свою сміттєсортувальну лінію, зволікати не можна, бо коли прийде весна, потепліє, то все те сміття, що заполонило вулиці міста почне випаровуватися і ускладнювати екологічну ситуацію в Тернополі, — зазначив Василь Тимофійович. — Я особисто мав розмову на цю тему з Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко і в результаті сьогодні Тернопіль отримав першу частину  обладнання для встановлення сміттєсортувальної лінії.

Устаткування до Тернополя доставили з Івано-Франківська на 5-ти вантажних автомобілях.

Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України, Державне підприємство екокомресурсів України виділило кошти в сумі 15 мільйонів гривень для встановлення у Тернополі сміттєсортувальну лінію для сортування твердих побутових відходів.

— Сміттєсортувальний завод за рік переробляє та сортує понад 100 тонн побутових відходів, а саме: папір, пластик, метал, плівку, скло. Готову сировину ми передаємо на заводи, де потім виготовляють пластикові, картонні, металеві вироби, — розповів директор ВАТ «Автолитмаш» Анатолій Зуб.

Варто зазначити, що сміттєсортувальний завод у Тернополі забезпечить роботою близько сотні тернополян, які працюватимуть почергово у три зміни.

Наразі першу частину устаткування розвантажили в складському приміщенні Тернопільського ВАТ «Ватра». Воно знаходитиметься там, поки міська рада Тернополя у виділеному приміщенні підготує бетонну основу для монтажу сміттєсортувальної лінії.

— Дуже прикро, що обласна влада обіцяючи допомогу у вирішенні сміттєвої проблеми в місті Тернополі, жодної копійки на цю проблему не виділила, —наголосив Василь Деревляний.