Про продаж голосів і подвійні стандарти моралі

Прес-клуб, що стосувався аналізу передвиборчої ситуації на Тернопіллі, відбувся 1 лютого. Гостею заходу була довірена особа кандидата на посаду Президента України, кандидат медичних наук, професор кафедри педіатрії з курсу дитячої хірургії Тернопільського медуніверситету Валентина Лобода.

Валентина Федорівна розповіла присутнім про факти підкупу виборців з боку команди опонента, зазначивши, що їй особисто відомі випадки, коли начальник сільського відділення зв’язку і навіть голова сільради мали списки «продажних», яким потім доставляли «винагороду». Всі про це знають, але кримінальні справи не порушуються. Чому? Тому що «сусід на сусіда доноси не пише», резюмувала В.Лобода. Бо така вже в нас «моральність»: продавати голоси – це добре, а «здавати продажних» – це зле.

Загалом, як підсумувала Валентина Лобода, партія Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» повністю готова до другого туру президентських виборів. Зараз партійні активісти проводять «мобілізаційну кампанію» серед населення, роз’яснюючи людям, до чого може призвести їхнє «нейтральне» ставлення до виборчого процесу, адже неприхід на вибори або голосування в графі «не підтримую жодного кандидата» – це повернення у минуле, яке може мати для країни дуже плачевні наслідки.