Світовий Конґрес Українців закликає віддати голоси за кандидата, „який сприятиме утвердженню статусу української як єдиної державної”

Світовий Конґрес Українців закликає всіх українських виборців, що „проживають на батьківській землі та за її межами, відчути особисту відповідальність та взяти активну участь у другому турі президентських виборів, віддавши свої голоси за кандидата, який служитиме інтересам України і українського народу, зміцнюватиме незалежність України, сприятиме утвердженню статусу української як єдиної державної мови та обере курс подальшої демократизації, українізації та інтеграції в європейське суспільство”.

Вибори 7 лютого, вважають у діаспорі, „стануть вирішальними у визначенні стратегічного напрямку Української держави: чи Україна й далі буде зміцнювати свій суверенітет і незалежність, розбудовувати демократичне суспільство, здійснювати європейський курс, відновлювати історичну пам’ять свого народу та відроджувати його багатовікові цінності, а зокрема українську мову та культуру”.

Зважаючи на важливість широкого волевиявлення українських громадян у справі загальнодержавного масштабу, Світовий Конґрес Українців висловлює своє схвилювання значним зниженням рівня їхньої участі в першому турі виборів. „За п’ять років загальна кількість виборців знизилася майже на 4,5 мільйони. Це говорить про те, що значна частина українців не скористалась одним із невід’ємних надбань демократичного суспільства – правом голосу, який дає унікальну можливість кожному виявити свою власну волю у вирішенні важливої загальнонародної справи”.