Юлія Тимошенко: «Ми маємо об’єднатися, щоб захистити Незалежність України»

У вівторок, 2 лютого в приміщенні Тернопільського обласного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Прем’єр-міністр України, кандидат на Пост Президента України Юлія Тимошенко провела зустріч з активом Тернопільської області.

«Я завжди боротимуся за Україну, бо я вірю в Україну. Я бачу її сильною процвітаючою державою, справедливою, єдиною, соборною і багатою. Країною, яку шанують і поважають. Державою, про яку мріяли наші діди та прадіди. Державою, яка відкрила очі людям усього світу на істинні цінності людського буття, на красу свободи та демократії. І яка посяде гідне місце у сім’ї європейських народів», — розпочала свій виступ Юлія Тимошенко.

Аналізуючи історичний перебіг подій у державі Юлія Володимирівна наголосила, що попри прагнення завойовників, ворогів нації, люди не зламались, вони зберегли культуру, духовність і рідну мову України.

«Сьогодні ми всі розуміємо, що перед Україною знову постало питання вирішального вибору. І українці будуть визначати свою подальшу долю так само, як робили це у вже далекому 1991 році, так само, як робили це на майданах у 2004 та 2005 році. На цих президентських виборах ми обиратимемо не людину – ми обиратимемо шлях. Ми обиратимемо долю, не лише свою, але й наших нащадків на багато поколінь. Один з них – це шлях суверенної, демократичної, української України. Шлях свободи, шлях до сім’ї європейських народів, на який ми стали, обравши Незалежність на референдумі 1 грудня 1991 року. Інший шлях – це повернення України до статусу «молодшого брата», втрата вистражданої Незалежності. Це тотальне панування олігархічних кланів та криміналітету. Це згортання демократичного розвитку та економічних реформ, обмеження прав та свобод громадян.», — зазначила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-мінстр пригадала події 2004 року, коли всі демократичні сили об’єдналися і дали Україні шанс на перемогу, процвітання та добробут.

«Тоді ми з Ющенком були поряд, у нас не було жодних розбіжностей. І тому я підтримала його. Тоді я відмовилася від усіх амбіцій, все відклала в сторону. Хоча і мала потенційно високий «президентський рейтинг», якби балотувалася сама. Своїй політичній команді я сказала, що не час боротися за місце в політиці, а час відстоювати Україну. І я зробила все можливе, щоб об’єднати всі зусилля людей доброї волі і спробувати перемогти олігархію.», — продовжила Юлія Володимирівна. — «У 2005 році на посаді Прем’єр-міністра України, я свято вірила, що наше завдання виконувати зобов’язання перед людьми, відроджувати сильну Україну і розпочала формувати прозору політику».

Вочевидь «наступивши на болючі мозолі» олігархічних кланів, які керували найбільшими фінансовими та економічними потоками у державі Юлія Тимошенко втратила прихильність Ющенка. І у 2006 році чинний Президент підписав угоду – універсал з Януковичем, і призначив його Прем’єр-міністром України.

«Вже у 2007 році Віктор Андрійович визнав свою помилку і вибачився, він розумів, що через тиждень-два Партія регіонів, яка мала більшість у Верховній Раді може висловити недовіру Президенту. Тоді наша політична команда, всі як один склали мандати, і демократична команда перемогла на позачергових парламентських виборах», — розповіла Юлія Тимошенко. — «І сьогодні знову доля випробовує нас на вірність Україні. Адже саме в ім’я України, справжні демократи просто не мають права нищити один одного, закликати людей не йти на вибори чи голосувати «проти всіх» у запалі передвиборчої боротьби. Декому слід схаменутися і згадати, що сьогодні слід не поборювати своїх однодумців у боротьбі за власний рейтинг, а єднатися перед спільною загрозою антиукраїнського реваншу.»

Юлія Володимирівна закликала людей не вірити «чорному піару», «бруду», який використовують проти неї більшість приватних засобів масової інформації, що належать олігархам.

«Підставляючи підніжки, обливаючи брудом, вони сподіваються, що на цьому заробляють собі рейтинги і прихильність людей. Але це не так і весь обман та інтриги люди бачать і все розуміють», — зазначила Юлія Тимошенко.

З обуренням відповіла Юлія Володимирівна на заяви чинного Президента про те, що обидва кандидати, що вийшли до другого туру виборів – «одинакові»:

«Однакових людей просто немає у природі. Ми узагалі з різних галактик. Янукович офіційно заявив і не приховує цього, що він за другу державну мову російську, що національні інтереси, це не його інтереси. Моє ж завдання, зміст мого життя – збереження цілісності, суверенності України з заходу на схід, з півночі на південь. Сьогодні в нас є все, щоб перемогти,  зберегти звичаї, культуру та рідну мову. Наше завдання об’єднатися і будувати Україну сильною, незалежною, цілісною державою».

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликала виборців не піддаватися на виборчі технології Януковича.

«Я хочу застерегти вас від того, що сьогодні Янукович і достатньо сильні штаби, які фінансуються олігархією, зараз мають 4 технології для того, щоб не допустити перемоги кандидата від демократичних сил в 2 турі», – заявила Юля Тимошенко.

Прогнозовані технології фальсифікації виборів: голосування на дому без медичних довідок у день виборів, в день виборів реєстрація на дільницях людей, які не внесені в електронні реєстри, так звана виборча карусель, коли цілими автобусама під дільницю звозять людей і по колу пускають голосувати. І основне на чому наголосила Юлія Володимирівна і від чого застерегла тернополян та жителів області, це підкуп членів дільничних комісій та  й самих виборців.

«Я впевнена, що ми об’єднаємося і захистимо нашу Незалежність. Я впевнена і в тому, що об’єднавшись, ми остаточно здолаємо кримінальні олігархічні клани, які звикли паразитувати на нашій країні, вичавлюючи з неї всі соки і не даючи їй змоги піднятися на той рівень, якого заслуговує український народ. Я маю сили, і маю впевненість, і маю точні орієнтири, як довести до логічного завершення нашу спільну багаторічну боротьбу за демократичну, українську Україну. Боротьбу, яку починали наші предки під ярмом імперій, і яку ми сьогодні продовжуємо у вже Незалежній Україні», — зазначила Прем’єр-міністр України, кандидат на Пост Президента України Юлія Тимошенко.

Квіти, які при зустрічі у Тернополі подарували Юлії Тимошенко, вона попросила покласти біля пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка.