Представникам виборчих дільниць від БЮТу невідомі погрожували зарізати, покалічити та навіть вбити, якщо на дільницях будуть голоси за Юлію Тимошенко

Народний депутат України, керівник Тернопільського обласного виборчого штабу кандидата на Пост Президента України Юлії Тимошенко Василь Деревляний підтвердив інформацію про тиск, що чинили невідомі на голів, секретарів та членів дільничних виборчих комісій від кандидата у Президенти України Тимошенко Ю.В.

У п’ятницю, 5 лютого та суботу, 6 лютого на стаціонарні (домашні), в окремих випадках на мобільні телефони окремих голів, секретарів та членів дільничних комісій телефонували невідомі і погрожували: «спалимо хату, виріжимо сім’ю, якщо підеш 7 лютого на виборчі дільниці», погрожували вбити, зарізати, покалічити, якщо на виборчій дільниці будуть голоси за Ю.В. Тимошенко.

Дані факти телефонних погроз були зафіксовані у всіх районах Тернопільської області. Варто зазначити, що погрози лунали здебільшого на російській мові, при чому додзвонювач (чоловічий голос) застосовував нецензурна лайку, обіцяв фізичну розправу всім членам сім’ї.

У зв’язку з такими фактами на ім’я керівника Тернопільського обласного виборчого штабу Василя Деревляного надійшло чимало доповідних записок з різних районів області. Як народний депутат України Василь Деревляний оперативно зреагував на прохання громадян і направив депутатські звернення з всією наданою інформацією начальнику Управління СБУ в Тернопільській області, начальнику Управління МВС України в Тернопільській області та прокурору Тернопільської області.

Окрім того, голови районних організації партії ВО «Батьківщина» подали заяви до районних прокуратур, де зазначали номера телефонів, текст розмови і точний час, коли представникам виборчих дільниць телефонував невідомий.

За словами Василь Деревляного, у суботу, 6 лютого йому повідомили керівники районних виборчих штабів про те, що цього дня представникам виборчих дільниць вже телефонували не живі співрозмовники, а начитаний на технічних пристрій голос з наступним текстом: «Ты тварь бютивская эсли ты будешь кидать лишние бюллетени, мы тебе ноги поотриваем». На цьому розмова закінчувалася.

«Варто наголосити, що попри намагання залякати людей не йти на вибори, погрози фізичної розправи, наші представники всі на 100% у день виборів вийшли на свої дільниці і згідно чинного законодавства виконують свою роботу», — зазначив Василь Деревляний.