З нагоди 196 річниці від Дня народження видатного, талановитого письменника, художника, патріота України Тараса Григоровича Шевченка депутати фракції «Батьківщина БЮТ» у Тернопільській міськраді та активісти Тернопільської міської організації «Батьківщина» сьогодні, 9 березня поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка.

На урочисту програму з вшанування 196-річниці від Дня народження славетного Кобзаря зібралося декілька сотень тернополян, представники влади, та представники політичних партій на теренах міста та області. Під майоріння прапорів лунали музично-поетичні твори на слова Тараса Шевченка.

—    День народження Тараса Григоровича Шевченка — велике свято для кожного свідомого українця! Традиційно березень місяць проходить у відзначенні Шевченківських днів. Цей час присвячений Великому Синові українського народу, який є всесвітньо визнаним поетом-гуманістом, ім’я котрого увійшло до скарбниці світової літератури та історії.

Ця людина творила історію, боролася з жорстоким сьогоденням і відстоювала справедливість та рівність у суспільстві,  — промовив голова Тернопільської міської організації «Батьківщина» Сергій Кирик. — І сьогодні, як і десятки років поспіль, ми низько схиляємо голови перед пам’ятником славного патріота України.

Він відстоював ідею єдиної, вільної держави – України, адже держава без своєї ідеології, – це вже не держава, а територія, на яку косяться чужинці, аби прибрати її до своїх рук. І всі ми повинні берегти свою культуру, мову, духовність, суверенність, історію, без національної ідеї, без патріотизму може статися те, про що попереджає нас Тарас Григорович Шевченко:

«Погибнеш, згинеш, Україно,

Не стане й знаку на землі!»

Варто зазначити, що вшанувати Великого Сина українського народу не прийшов жоден представник з про-президентської політичної сили в Тернополі.