Потужна опозиція не дасть Януковичу та його оточенню згорнути проукраїнські програми, започатковані Юлею Тимошенко

Лідер БЮТ, екс Прем’єр-Міністр України Юлія Тимошенко заявила, що навіть за умов політичної та економічної кризи, попри всі «підніжки» президента Ющенка, Партії регіонів її уряд успішно працював над стратегічними напрямами розвитку держави.

“Навіть в кризу – важку, фінансову, економічну, я тримала руку на пульсі ключових, стратегічних напрямків розвитку нашої держави”, – заявила Юлія Тимошенко на прес-конференції, 11 березня. – Ми вчасно виплачували пенсії, заробітні плати лікарям, вчителям, всім працівникам бюджетної галузі, не допустили росту цін на комунальні послуги для населення та бюджетних організацій. Ми категорично виступили проти зміни пенсійного віку і відстояли права працюючих пенсіонерів, які окремі кандидати у Президенти намагалися у людей забрати. І сьогодні, будучи в опозиції, я не допущу і не дозволю чинній владі урізати права та соціальні гарантії громадянам України.

Юлія Тимошенко наголосила, що її уряд реалізовував 17 антикризових програм підтримки ключових галузей держави, не допустив фінансово дефолту, який прогнозували Україні високопосадовці держави.

«Завдяки цим антикризовим програмам вже з середини 2009 року кожен місяць почали виводити країну з цієї глибини економічного падіння”, – наголосила Тимошенко. – Попри неправдиві вислови президента Ющенка та частини Парламенту в сторону нашого Уряду, у 2009 році нам вдалося погасити внутрішні та зовнішні борги країни майже на 32%, що є високим результатом у порівнянні з попередніми роками. Нам вдалося значно знизити рівень дефіциту бюджету, і сьогодні дефіцит бюджету України нижчий ніж у багатьох провідних держав світу».

Лідер БЮТ підкреслила, що її команда передає новому уряду економіку з високими показниками розвитку та обсягами експорту докризового рівня. «І саме тому я хочу порадити Януковичу, щоб він зберіг на 2010 р. темп зростання ВВП 11,8%».

Крім того, Юлія Тимошенко нагадала, що її уряду вдалося ліквідувати інститут посередництва при постачанні природного газу в Україну, вдалось створити незнижуваний запас природного газу, а також, повернути у державну власність стратегічні енергетичні родовища.

До стратегічних завдань уряду Юлії Тимошенко належав також розвиток високотехнологічної галузі.

«Ми вивели з системи ризику всі високотехнологічні галузі нашої держави, авіацію, космічну галузь, галузь біонанотехнологій, і можу сказати, що те, що ми випускали нові літаки, почали фінансувати і будувати перший український супутник зв’язку, відкрили перші в Україні лабораторії біотехнологій, нанотехнологій, підтримали це бюджетними ресурсами», – зазначила вона.

Ще одним важливим напрямом роботи уряду колишній Прем’єр назвала аграрний сектор. «Посіви озимих, і ви бачите, у 2009 році, так само і в 2010 році, вони будуть так, як вони йдуть постійно по наростаючій, незважаючи на кризу. І це і є те, що дає наступному уряду дуже добрий трамплін для того, щоб служити рідній державі», – сказала вона.

Значна увага також приділялася Кабінетом Міністрів підготовці України до чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. “Ми відстояли право України проводити Євро-2012 і отримали остаточне рішення УЄФА, що 4 міста України, все ж таки, будуть мати право проводити Євро-2012”, – підкреслила Юлія Тимошенко.

«Я знаю, що якщо країна не буде розвивати та підтримувати свої пріоритети, вона не буде конкурентоспроможною на світових просторах», – резюмувала лідер об’єднаної опозиції.

Не зважаючи на руйнівну політику окремих кандидатів у Президенти, Юлія Тимошенко будучи Прем’єр-міністром не посягала на свободу слова у державі, на виборчий процес у державі, вона на чолі Уряду, працювала дотримуючись законодавства та Конституції України.

«Вже у перші дні при владі, Янукович порушив Конституцію, порушив Закони України, почав згортати свободу слова. Україна немає гаранта Конституції, – зазначила Юлія Володимирівна. – 9 березня ми перейшли в опозицію до чинної влади, щоб протистояти всім можливим діям, які посягатимуть на державність, конституційний лад, демократію, державну мову та національні цінності України . До об’єднаної демократичної опозиції увійшли національно-патріотичні громадські організації, представники ПРП, ВО «Батьківщина», Християнсько-демократичної партії, Народного руху, Народної самооборони. Опозиція сильна, потужно-дієва буде створена в кожному селі, в кожному місті, в кожному районі і в кожній області, на кожному підприємстві, ми будемо точно знати, що тільки з такою потужною опозицією, ми зможемо не дати розгорнути всі антиукраїнські програми».

Лідер об’єднаної опозиції Юлія Тимошенко назвала ключові пріоритети новоствореної опозиції:

–              відстоювати європейський напрямок розвитку України, включно зі вступом нашої країни до Європейського Союзу;

–              захищати демократію, виборність усіх органів влади, права та свободи людини, насамперед свободу слова;

–              боротися за створення соціально орієнтованої ринкової економіки, протидіяти засиллю олігархів у економіці та їхньому впливу на залежну від них владу, боротися за відокремлення бізнесу від влади та влади від бізнесу;

–              боронити незалежність України, територіальну цілісність, недоторканність її кордонів;

–              не допустити вступу України в будь-які міжнародні структури та об’єднання, які зазіхають на незалежність України або суперечать меті європейської інтеграції;

–              зміцнювати енергетичну безпеку нашої країни, відстоювати збереження газотранспортної системи в державній власності, не допустити створення будь-яких консорціумів, які мають на меті відчуження ГТС на користь іншої держави;

–              захищати статус української мови як єдиної державної, відстоювати  національні цінності, власну історію, створювати та зміцнювати український інформаційний простір.

«На чолі демократичної опозиції я не дозволю, щоб в Україні почалося життя «по-понятіях». Сьогодні, сформувався уряд з оліргахії, основним їх завданням є забрати у держави все, – Мій головний «меседж» Януковичу та його оточенню: не розслаблятися. Йому доведеться звітувати перед суспільством за всі слова та справи, – наголосила Тимошенко. – Я не дозволю Януковичу створити газо-транспортний консорціум і по старій схемі відмивати державні кошти, не дозволю «нагрівати» руки на стратегічних державних родовищах, які вони вже намагалися відібрати у держави. Наш опозиційних уряд буде слідкувати, щоб усі соціальні програми та реформи, які ми почали впроваджувати розвивалися та виконувалися на користь пересічних українців, а не в інтересах чиновників та олігархів».