У парламенті створено Об\’єднану демократичну опозицію

Об\’єднання опозиційних парламентських сил стане ядром всеукраїнського опозиційного руху. «Ми ставимо за мету консолідацію опозиційної діяльності 8-ми політичних партій, які представлені в парламенті та об\’єднують переважну більшість депутатів, які не увійшли до правлячої коаліції», – йдеться в заяві. Для координації дій опозиції створюється Координаційна Рада та опозиційний Уряд.

Основні принципи та цілі Об\’єднаної опозиції: захист європейського курсу України, захисті демократичних основ та свободи слова, створенні соціально-орієнтованої економіки, протидія реставрації олігархічно-кримінального правління, відокремлення кримінального бізнесу від влади.

Єдина опозиція зобов\’язується захищати незалежність України, її територіальну цілісність, недоторканість кордонів, стає на захист української мови як єдиної державної, української культури, правдивої історії та ідентичності.

«Наша мета — побудова вільного демократичного суспільства, будівництво сильної, дійсно незалежної європейської держави — України.

Ми звертаємося до всіх опозиційних сил України із проханням припинити практику взаємного внутрішнього самопоборювання й виступити єдиною сильною командою.

Наша справа — чесна і принципова. Перемога буде за Україною!», – наголошують опозиційні лідери, які стали єдиною командою.

Від імені парламентських партій заяви підписали: Ю. Тимошенко, Ю. Луценко, О. Шустік, М. Катеринчук, С.Соболєв, В. Стретович, Б. Тарасюк, Ю. Кармазін.