Опозиційний уряд формується за європейською моделлю

Єдина опозиція стане ключовим фактором захисту України, її європейського курсу й демократії.

Опозиційний уряд формується якісно по-новому. Про це заявила Юлія Тимошенко у Верховній Раді на брифінгу. «Якщо уряд, представлений Януковичем, більше, схожий на совдепівський уряд, який складається з більше ніж 30 міністрів, які розподілені по галузям, то ми робимо першу спробу сформувати опозиційний уряд по європейській моделі», – наголосила вона.

Міністерства опозиційного уряду створюються не на основі галузевого підходу, а на професійному критерії. Основою опозиційного уряду стане міністерство економіки і інфраструктури, яке вестиме економіку й стратегічні напрямки.

«Саме така європейська модель буде основою вже реального уряду, коли наша команда повернеться до влади. А я переконана, що влада Януковича ненадовго. У мене немає в цьому жодних сумнівів», – заявила Тимошенко.

«Це уряд минулого, уряд Миколи Азарова. Там представлений кучмізм у кращому своєму вигляді», – додала Юлія Тимошенко.

Відповідно до закону очолювати опозиційний уряд може тільки  депутат діючого парламенту. Головою опозиційного уряду призначено Сергія Соболева від БЮТ.

Об’єднана опозиція спільними зусиллями вже готує ряд важливих законопроектів.  Найближчим часом буде представлено стратегічний документ – проект закону про засади внутрішньої й зовнішньої політики.

Сергій Соболєв повідомив, що опозиційний уряд доопрацьовує близько двохсот інших законопроектів, на ухваленні яких буде наполягати опозиція.