Тернопільська область від Уряду Юлії Тимошенко отримала медичного обладнання та автомобілів швидкої допомоги на суму понад 22 мільйонів грн.

Продовжуючи виконання програми із покращення якості медичного обслуговування населення, розвиток сільської медицини та забезпечення сучасним медичним устаткуванням медичних закладів, згідно рішення Уряду Юлії Тимошенко, у медичні установи всіх областей України передано системи ультразвукової діагностики HD11 XE Standard та HD7 Lite, дефібрилятори, електрокардіографи, прилади для визначення рівня глюкози в крові IMED-DC.

Тернопільська область отримала 335 приладів для визначення рівня глюкози в крові IMED-DC, 46 електрокардіографів трьохканальних UCARD-100, 9 дефібриляторів Heart-Start MRx , 14 систем ультразвукових діагностичних HD11 XE Standard та 9 системи ультразвукової діагностики HD7 Lite, на загальну суму близько 15 млн. грн.

Новітнє обладнання медичним закладам вручив народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

«Шановні присутні! – звернувся народний депутат України до працівників медустанов, – Ви вкотре переконуєтеся в добрих справах Юлії Володимирівни Тимошенко, яка на посаді Прем’єр-міністра України ще з вересня 2009 року розпочала виконання програм із покращення якості медичного обслуговування населення, розвитку сільської медицини в Україні. Не зважаючи на економічну кризу, Уряд Юлії Тимошенко розпочав активну роботу з забезпечення новітнім медичним обладнанням, автомобілями для надання швидкої медичної допомоги фельширсько-акушерським пунктам, сільським амбулаторіям, дільничним районним та обласним лікарням. Уряд Тимошенко прийняв дуже важливу Постанову, яка регламентувала побудову нових, реконструкцію старих фельдшерсько-акушерських пунктів та закупівлю новітнього медичного обладнання. Якби не вето  Президента Ющенка, згідно цієї Постанови, у 60-ти населених пунктах нашої області були б споруджені нові двоповерхові ФАПи і ще у 56-ти, вже існуючих,  були б проведені ремонтно-реставраційні роботи. Тобто, більше сотні медичних працівників були б забезпечені робою та житлом, а жителі сіл та селищ отримували б якісну і своєчасну медичну допомогу».

Тернопільська область від Уряду Юлії Тимошенко отримала медичного обладнання та автомобілів швидкої допомоги на суму понад 22 млн. грн.

«Це вперше, за прем’єрства Юлії Володимирівни, наша область отримала таке забезпечення для медичної галузі, якого не було за інших урядів в нашій державі, – зазначив Василь Деревляний. – І дуже прикро, що сьогодні, коли нове медичне обладнання, закуплене Урядом Юлії Тимошенко, привезли в Україну, новий президент та уряд, відійшовши від моральних принципів, блокують нам отримання цього обладнання. Не маючи жодного відношення до цих медапаратів, вони намагаються від свого імені дарувати це обладнання медичним закладам. На моє глибоке переконання, такі дії керівників держави по меншій мірі є принизливими для них, і якщо їм так хочеться зробити подарунок медицині, хай самі почнуть вкладати гроші в розвиток,реформування цієї галузі, а не присвоювати собі заслуги Уряду Юлії Тимошенко.

Протягом двох днів, 16 та 17 березня Василь Тимофійович Деревляний передав медичне обладнання:

Сертифікати на нове медичне обладнання отримав головний лікар Підгаєцької ЦКРЛ

–                     Підгаєцькій центральній клінічній районній лікарні (дефібрилятор, електрокардіограф,  прилад для визначення рівня глюкози в крові IMED-DC),

–                     Монастириській центральній клінічній районній лікарні (дефібрилятор, електрокардіограф,  прилад для визначення рівня глюкози в крові IMED-DC),

Сертифікати на нове медичне обладнання отримав головний лікар Бучацької ЦКРЛ

–                     Бучацькій центральній клінічній районній лікарні (дефібрилятор, електрокардіограф),

–                      Теребовлянській центральній клінічній районній лікарні (дефібрилятор,  прилад для визначення рівня глюкози в крові IMED-DC),

–                      Тернопільській обласній комунальній дитячій клінічній лікарні (електрокардіограф, 4 прилади для визначення рівня глюкози в крові IMED-DC),

Сертифікати на нове медичне обладнання отримав головний лікар КЗ ТОПЦ \”Матір і дитина\”

–                     КЗ «Тернопільський обласний перинатальний цент «Матір і дитина» (дефібрилятор, електрокардіограф, 4 прилади для визначення рівня глюкози в крові IMED-DC),

–                     КЗ ТОР «Тернопільська університетська лікарня» (дефібрилятор, електрокардіограф).

Варто пригадати, що до цього факту, за ініціативи Прем’єр-містра Юлії Тимошенко, неодноразово забезпечувалися районні та дільничні лікарні апаратами штучної вентиляції легень (Тернопільська область отримала 10 апаратів на загальну суму 1 млн. 920 тис. грн..), автомобілями «Опель» для надання швидкої медичної допомоги за програмою Уряду «Сімейний лікар» (Тернопільська область отримала 45 автомобілів на загальну суму 6 млн. 390 тис.грн.) та іншим необхідним устаткуванням.