«Батьківщина молода» бореться зі СНІДом

18 та 19 березня з ініціативи й за сприяння секретаря Почаївської міської ради, голови Кременецької районної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода» Володимира Рудніка в Кременці та Почаєві відбулась акція «АнтиСНІД-2010».

«Проблема ВІЛінфікованих об’єднує все більше й більше не байдужих людей. Серед них ми – представники влади, члени молодіжних організацій, звичайні люди, які спільними зусиллями стають на боротьбу зі СНІДом», – говорить Володимир Руднік.

До проведення акції долучилися працівники Кременецького районного центру для дітей, сім’ї та молоді, а також Львівська благодійна організація, що займається захистом прав ВІЛінфікованих людей.

«Акція «АнтиСНІД-2010» є першою за такими масштабами в Кременецькому районі, коли кожен бажаючий міг здати аналіз крові на миттєве виявлення ВІЛ\\СНІДу в організмі. Наші волонтери безкоштовно розповсюдили близько півтори тисячі контрацептивних засобів (презервативів) та таку ж кількість друкованої «антиСНІДівської» літератури. Я особисто прочитав кілька лекцій у навчальних закладах Кременця та Почаєва на тему «Проблема ВІЛ/СНІДу стосується кожного». Якщо ми зможемо такими акціями запобігти хоча б кільком захворюванням на ВІЛ/СНІД – вважатимемо це за успіх. Тільки спільно, об’єднавши зусилля, зможемо протидіяти захворюваності на цю смертельну недугу» – зазначив Володимир Руднік.

В останній день проведення акції Володимир Миколайович подякував усім небайдужим, всім, хто долучився до проведення такого заходу та наголосив: «Ми не можемо більше ігнорувати проблему ВІЛ\\СНІДУ і вважати, що вона нас не торкнеться. У боротьбі з цією хворобою не повинно бути байдужих людей, адже СНІД загрожує не тільки ін’єкційним споживачам наркотиків, а й кожному з нас».

Організатори та учасники цього неординарного заходу переконані: лише спільними зусиллями можна подолати недугу і вилікувати наше суспільство.