«Здорові діти – це щасливе майбутнє процвітаючої держави!»

Саме з таким дивізом, активісти Тернопільської районної та обласної організацій ВО «Батьківщина» розпочали благодійну акцію для школярів Тернопілля.

Вчора, 22 березня День здоров’я відбувся у школі села Біла, що у Тернопільському районі, де зібралося більше сотні школярів, їх батьки та вчителі. До благодійної акції долучилися лікарі Тернопільської районної лікарні та професор кафедри педіатрії Тернопільського медуніверситету, голова Тернопільської обласної ГО «Жінки Батьківщини» Валентина Лобода.

«Метою нашого сьогоднішнього заходу – є пропаганда здорового способу життя для дітей та молоді, — зазначила організатор акції, член партії ВО «Батьківщина», голова Тернопільської районної ГО \”Жінки Батьківщини\”, лікар педіатр Анна Миколенко, — Здорові діти – це щасливе майбутнє процвітаючої держави! Саме тому, ми звертаємося сьогодні до молодого покоління  з застереженнями та порадами як зберегти своє здоров’я. Сучасна молода людина вважає, щоб насолодитися життям, варто спробувати все, але іноді і однієї спроби наркотичного засобу достатньо, щоб остаточно втратити здоров’я чи навіть життя».

Після таких слів увага навіть наймолодших школярів прикипіла до виступаючих. Лікар інфекціоніст навела вражаючі цифри статистики ВІЛ та СНІДу за останні роки в Тернопільському районі. На прикладах її пацієнтів, хворих на ці невиліковні інфекції, лікар розповіла як один необдуманий вчинок руйнує сім’ю, здоров’я та життя молодої людини. Наркотична та алкогольна залежність теж починається з однієї спроби, але позбутися цієї пагубної залежності практично не можливо.

Під час свого виступу Валентина Лобода звернула увагу на декількох школярів, які уважно слухали її та тримали пальчики біля роту чи терли очі руками.

«Я зараз боюся назвати вам навіть приблизну кількість найрізноманітніших бактерій, які є в повітрі, на предметах та оточуючих з якими ви контактували. Інфекції, віруси, паразити – це все ми просто потерши очі, потримавши палець чи олівець в роті можете занести в свій організм, — розповіла Валентина Федорівна. — Ось чому так важливо слухатися батьків, які перед обідом заставляють мити руки з милом і дотримуватися елементарної культури у поведінці.»

По закінченню виступів, батьки та діти підходили до лікарів та отримували необхідні консультації індивідуального характеру.